HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Twitter, Facebook - csípd nyakon a kedvenc pilótádat/csapatodat!

2010.08.19. 09:50 Real Simon says

Hála a magasságos internetnek, egyre több lehetőség nyílik előttünk, rajongók előtt, hogy kapcsolatot teremthessünk kedvenc F1-es pilótánkkal, vagy csapatunkkal. Néhány évvel ezelőtt még csak levelet írhattál a csapatok hivatalos címére, amire PR-osok által szépen megírt sablonok voltak a válaszok – ha egyáltalán. (K.G.)

A közösségi oldalaknak – Facebook, Twitter – köszönhetően ma már akár napi kapcsolatba kerülhetsz a kedvenc pilótáiddal, vagy akár kedvenc csapatfőnököddel, mérnököddel is. A hivatalos weboldalak mellett az összes csapatnak van saját oldala a Facebookon, ahol bárki hozzászólhat a legfrissebb hírekhez, eseményekhez. Ám az igazi élet a Twitteren zajlik, ahol majdnem az összes versenyző (és a legtöbb csapat is) megtalálható. Itt bárki kedvére „csicsereghet” a versenyzőkkel – mármint azokkal, akik „fent vannak” a Twitteren.

A legaktívabb twitterezőnek Rubens Barrichello számít, aki minden számára fontos apróságot megoszt a rajongóival ’rubarrichello’ név alatt. A brazil legutóbb a 300. GP-jére készített különleges festésű bukósisak egyik részletét (SzC_blog) és a jeles alkalomra készített egyedi pólót tette közzé, kedvcsináló gyanánt. Rubinhóhoz hasonlóan jó beszélőkéje van a ’The_Real_JB’ nicknéven twittelő Jenson Button is. A 2008-as világbajnok, Lewis Hamilton a 'LewisHamiltonF1' nicknév alatt érhető el a Twitteren. Egyébként a McLaren pilótája az egyetlen az idei mezőny négy világbajnoka közül, aki jelen van a közösségi portálon.

A Red Bull Racing minden futam előtt készít egy pályabejáró kisfilmet, amit angol nyelven Mark Webbertől (itv-f1.com), németül Sebastian Vetteltől (pl. motorsport-total.com), franciául pedig Sébastien Buemitől (youtube.com) hallgathattok/nézhettek meg. Vettel kivételével a teljes energiaitalos csapat megtalálható a Twitteren (persze a németről is „csicseregnek” magukat „hivatalosnak” álcázó hírforrások, és az információk elég hitelesek is, de azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy ezek nem a némettől származnak). Webber ’AussieGrit’, Buemi ’Sebbuemi’, míg a másik Toro Rosso-pilóta, Alguersuari ’JAIMEALGUERSUARI’ néven található meg a Twitteren.

Noha ’InsideFerrari’ címen a Ferrarinak van hivatalos Twitter oldala, sem Fernando Alonso, sem Felipe Massa nem tagja a közösségnek (egyelőre). A maranellóiak két versenyzője a ferrari.com weboldalon fenntartott hivatalos blogon osztja meg gondolatait a rajongókkal, a futamok előtt és után.

Michael Schumacher
– a ferrarisokhoz hasonlóan – távol marad a közösségi oldalaktól (jó bornak nem kell cégér?). A német saját honlapján (michael-schumacher.de) vezet blogot, ahol mindig az éppen aktuális élményeiről számol be a hétszeres világbajnok. Csapattársa, Nico Rosberg (meglepő módon) ’nico_rosberg’ néven szerepel a Twitteren.

Mivel jóval kisebb a rajongótáboruk, az újonc istállók nagyon erőteljesen vannak jelen az új média felületeken, így is igyekezvén minél közelebb kerülni a rajongókhoz. A Lotus csapatból Heikki Kovalainen (’H_Kovalainen’), a csapatfőnök, Tony Fernandes (’tonyfernandes’), sőt, még a technikai igazgató, Mike Gascoyne (’MikeGascoyne’) is aktív felhasználója a Twitternek.

Persze a Virgin Racing sem akar lemaradni a többiek mögött: Timo Glock (’realTimoGlock’) és Lucas di Grassi (’LucasdiGrassi’) mellett a Big Boss, Richard Branson (’richardbranson’) is elérhető. Glock a Német Nagydíj előtt saját videonaplót is indított. Kézikamerával filmezi a mindennapjait, ezek a jópofa videók pedig a mindenki számára hozzáférhetők a YouTube-on.

A Hispania F1 Team részéről Bruno Senna (’BSenna’) Jamamoto Szakon és és Karun Chandhok (’karunchandhok’) is rendszeresen megosztja élményeit az érdeklődőkkel. Bár a Renault (’rf1paddockpass’) és a Force India (’clubforce’) is megtalálható a Twitteren, egyik csapat versenyzői sem érezték úgy, hogy twittelniük kellene.

Persze ezek mellett minden versenyzőnek van saját hivatalos weboldala is, ahol levelezési címet, e-mail címet és a vezetőség elektronikus elérhetőségét is bárki megtalálhatja – már ha akad köztetek olyan, akinek az „ősrégi” e-mailes kapcsolat a szimpatikus…

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr862232444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szende Szandi(nista) · http://szendeszandinista.blogspot.com/ 2010.08.19. 10:32:59

Chandokhoz képest szerintem Rubens csak szakmunkás tanuló :-) Néha azt hiszem, hogy a multikormányon is van Twitter gomb klaviaturával, mert még szinte ki sem száll az autóból.és már mondja (írja) a magáét.

Sferrari 2010.08.21. 15:34:49

@Szende Szandi(nista): Na pont ezt akartam írni én is :D én azért sajnálnám ha Karun távozna F1-ből mert Ő aztán tényleg mindent megoszt :D képek a boxból kivel mit reggelizett (mondjuk ez nem nagyon érdekel :D) Meglátogat egy Real meccset, de már a motogp rajtrácsról is küldött képet :D Igaz hogy a Ferrari is fent van twitteren de elég szűkszavú fél mondatok nuku kép ebben sokan tanulhatnának Karuntól :D Pl Alonsoról karun twitteren közölt képeket valamelyik autogramosztásnál stb stb :D
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása