HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hivatalos: Heidfeld tölti ki a szezont a Saubernál

2010.09.14. 11:39 Real Simon says

Nick Heidfeld vezetheti a 22-es rajtszámú Sauber-Ferrarit a szezon hátra lévő öt futamán, Pedro de la Rosa helyett – jelentette be ma délelőtt hivatalosan is a hinwili istálló. A 33 esztendős mönchengladbachi pilóta a Szingapúri GP-től kezdve Kobajasi Kamui csapattársa lesz.

Heidfeld az évadot még a Mercedes GP tartalékpilótájaként kezdte, majd augusztus végén szerződést bontott a svábokkal, hogy a Pirelli F1-es abroncsainak tesztpilótája legyen. De ez a kaland sem tartott sokáig, Heidfeld ugyanis versenyezni akart, így amikor Peter Sauber a csapatához hívta (akinél korábban már kétszer versenyzett), nem tudott nemet mondani.

„Őrülten várom már ezt a lehetőséget, hogy a Szingapúri Nagydíjtól kezdve ismét a Formula-1-ben versenyezhessek egy jó kocsival!” – nyilatkozta Heidfeld a csapat honlapján. „Az elmúlt hónapok után még motiváltabb vagyok, mint azelőtt bármikor. Számomra ez egyfajta hazatérés, hiszen összesen hét évet húztam le versenyzőként Hinwilben. Nincs kétségem afelől, hogy rögtön otthon fogom érezni magam – köszönet a bizalomért Peter Saubernak!”

De la Rosa nehéz szívvel vette tudomásul Sauber úr döntését: „Meglepett a csapat döntése, de tiszteletben tartom, és mindenkinek a legjobbakat kívánom a szezon hátra lévő részére. Célom továbbra is az, hogy a Formula-1-ben maradjak 2011-ben.”

Ezt a magam részéről kétlem, kedves Pedro…

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr712295324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2010.09.14. 14:16:57

Engem még mindíg az érdekelne, hogy ha Heidfeldet nem csak évvégéig tarja meg a Sauber, akkor nem lesz az inkorrekt jövőre hogy az idén Ő tesztelte a Pirelli gumikat és versenyezni is fog vele? Vagy most nem jót kérdeztem?

Real Simon says 2010.09.15. 10:07:24

@Sünmami: Nem kérdeztél rosszat (sosem!:)). Miért lenne inkorrekt? Nincs szabály, amely kizárná, hogy aktív F1-es pilóták gumikat teszteljenek, pláne, ha egy új gumiszállító érkezik a sportágba. Ha egy Heidfeld-kaliberű, kiváló technikai érzékkel és analitikus képességekkel megáldott pilóta teszteli azokat a gumikat, szerintem minden csapat számára előnyös. Sokkal jobban járnak, mint ha beültetnének egy olasz akárkicsodát (pl. Pantanót, aki baltával faragta a gyorsköröket a GP2-ben), aki érdemben nagyon keveset tudna segíteni a gumimérnököknek - viszont olasz. Heidfeld jövőre egy Sauberban - ez egy olyan "veszélyforrás", amit a topcsapatok sztem simán bevállalhatnak.

Sünmami 2010.09.15. 14:02:32

@Real Simon says: Végülis mindennel egyetértek, attól pedig nem is félek hogy egyenesen a Ferrarihoz szerződtetnék:) de akkor is többet gurult azokon a gumikon mint az aki csak jövő évben ismerkedik meg vele. A kis csapatoknak nem piszkálhatja a csőrét? Na mindegy. Felőlem meg. Heidfeld nem oszt, nem szoroz.

Simon Péter EPI 2010.09.15. 14:45:11

azt tudjuk milyen kocsival tesztelnek majd?

Real Simon says 2010.09.15. 19:40:32

@Simon Péter EPI: A Pirelli aktuális gumitesztjeire gondolsz? Azokat egy 2009-es Toyota TF109-cel végezte Heidfeld. Szerintem ez az ideális megoldás, mert idei kocsival nem lehet tesztelni, a tavalyi Toyota pedig elég jó versenygép (és elég közel áll tech-i szinten is a maiakhoz) az eredményes teszteléshez.

Simon Péter EPI 2010.09.19. 11:15:43

de la rosa elhasználta már a 8 motorját. most heidfelddel ez nulláról indul, vagy folytatja a motorpusztítást ahol rosa abbahagyta?

Real Simon says 2010.09.19. 20:54:38

@Simon Péter EPI: A felhasználható motorok száma rajtszámhoz (#22), vagyis versenyautóhoz kötődik, nem pilótához. Úgyhogy szívás Heidfeldnek... de sztem örül, hogy egyáltalán versenyezhet! :)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása