HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

WTCC: Előnyben lesz a hátsókerékhajtású BMW?

2011.01.16. 18:08 Real Simon says

Túl van első idei tesztelésén a Chevrolet WTCC csapata. A vb-címvédő RML Valenciában próbálta ki a vadonatúj, 1,6 literes turbóval felszerelt Cruze-t. Noha a kocsi hibátlanul működött, a Chevrolet pilótái aggódnak: a nyomatékos turbó egykettőre tönkrevágja a Cruze (meg a SEAT Leon) első gumijait...

Elsőként Robert Huff és Alain Menu próbálhatta ki a 2011-es, 1,6-os turbómotorral felszerelt Cruze-t Valenciában. Mindkét pilóta jól érezte magát a kocsiban, nem volt komoly technikai problémájuk,  mégis főhet a fejük a szezon előtt. Az eddig használt szívómotornál nyomatékosabb turbók ugyanis olyan brutálisan megterhelik a meghajtott első kerekeket, hogy félő, az RML kocsijai nem tudnának defekt nélkül teljesíteni egy versenytávot!

Ray Mallock csapatfőnök ezért óvatosan fogalmazott azokra az újságírói kérdésekre, melyek a Chevrolet címvédési esélyeit firtatták. A Cruze mellett a SEAT Leon is elsőkerékhajtásos, ezért az immár nem gyári csapattal induló spanyolokra is vonatkoznak az aggodalmak.

Az egyetlen kivétel a BMW 320TC lehet, amely idén szintén beveti az új fejlesztésű, 1,6-os turbóját, ám mivel a kocsi hátsókerékhajtású, a motor forgatónyomatéka jobban eloszlik, mire a meghajtott tengelyhez ér.

Eddig csak a holland Tom Coronel jelentette be hivatalosan, hogy BMW-re vált (az 1987-es túrakocsi-világbajnok Roberto Ravaglia csapatánál, a ROAL Teamnél fog versenyezni). Nagyon üdvözölnénk, ha a Michelisz Norbertet indító Zengő DENSION Team is figyelembe venné az első tesztek eredményeit a jelenleg is folyó tárgyalások során.

A WTCC tesztelések jövő héten Barcelonában folytatódnak. A katalán pályán a három Chevrolet mellett az idén gyári támogatással visszatérő Volvo C30 is ott lesz, Robert Dahlgrennel a volánnál.

Szólj hozzá!

Címkék: barcelona chevrolet bmw technika tesztelés seat valencia leon wtcc gumik cruze túrakocsi vb rml

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr902588383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása