HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kosarat kapott a Volkswagentől a Dakar-bajnok

2011.06.29. 16:10 Real Simon says

 

Nasszer al-Attiyah a 2011-es Dakar-győzelme után. Már nem kell a Volkswagennek.

Megváltoztatta terveit Nasszer al-Attiyah, a Dakar-rali címvédője: Forddal vagy Citroënnel indul a rali-világbajnokságon, miután a VW úgy döntött, mégsem bocsátja rendelkezésére a Race Touareget a 2012-es Dakarra.

Nasszer al-Attiyah neve az elmúlt években összeforrt a Volkswagennel, miután 2010-ben második lett, 2011-ben pedig megnyerte a Dakar-ralit a németeknek. A katari a régi jó kapcsolatban bízva abban reménykedett, hogy a Volkswagen – a gyári csapat kiszállása után – rendelkezésére bocsát egy félgyári VW Race Touareget, amellyel megvédhetné bajnoki címét a 2012-es viadalon.

Al-Attiyah múlt hétvégén, a Nürburgringi 24 órás versenyen tárgyalt a VW motorsportfőnökével, Kris Nissennel, de csalódottan kellett tudomásul vennie, hogy a wolfsburgiak ígéretük ellenére mégsem adják oda neki a Race Touareget. A katari versenyző (aki egyébként megnyerte a kategóriáját a Nürburgringen egy VW Sciroccóval) ezért most azt tervezi, hogy hátat fordít a Volkswagennek, feladva ezzel azt a vágyát is, hogy a 2013-ban induló gyári WRC-csapat egyik pilótája legyen.

„Szponzorom, a Barwa egyértelművé tette számomra, hogy ott akar lenni a következő Dakaron és én is ezt szeretném. Imádom azt a versenyt, meg akarom védeni a bajnoki címemet és nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy a Volkswagen megváltoztatta a hozzáállását, és egyáltalán nem kíván részt venni a Dakar-ralin. Ezért nem tudtunk megegyezni” – árulta el al-Attiyah az Autosportnak.

A kiváló raliversenyző a Nürburgringről egyenesen Treburba, az X-raid csapat főhadiszállására ment, hogy egy MINI versenyautóról tárgyaljon a következő Dakarra. „Azt hiszem, meg tudnám nyerni a Dakart ezzel a kocsival. Tudom, hogy a MINI jó és a csapat is nagyon jó” – nyilatkozta al-Attiyah.

Nasszer és menedzsere jelenleg a Ford és a Citroën WRC-csapatával tárgyal a 2012-es rali-világbajnoki idényről. A Volkswagen csak 2013-ban mutatkozik be a WRC-ben, a VW Polo R-rel – immár szinte biztosan al-Attiyah nélkül.

Szólj hozzá!

Címkék: ford wrc; rali; citroen; dakar; al attiyah; nasszer; vw; volkswagen; mini;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr643024935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása