HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Jobban van a Marussia szerencsétlenül járt tesztpilótája

2012.07.03. 22:08 Real Simon says

Néhány órával ma délelőtti balesete után visszanyerte eszméletét Maria de Villota, a Marussia F1-es csapat tesztpilótája. A spanyol tartalékpilóta aerodinamikai tesztelést végzett az angliai Duxford repülőterén, amikor kocsija a „boxutcába” visszatérve önállósította magát és egy ott parkoló kamion alá rohant. Súlyos fej- és arcsérülései miatt De Villota rövid időre elvesztette az eszméletét.

DeVillota_res600.jpgMaria de Villota 32 évesen lett a Marussia tesztpilótája. Első bevetésén súlyos balesetet szenvedett - érte szorít az autósport világa (Fotó: Marussia F1 Team) 

Az első hírek még arról szóltak, hogy Maria de Villotát, a Marussia F1 Team spanyol tesztpilótáját „életveszélyes állapotban” vitték kórházba a mentők a duxfordi légibázison rendezett straight-line (aerodinamikai) tesztről.

Maria de Villotát idén márciusban igazolta le a Marussia F1-es csapata, nem annyira a 32 éves hölgy (aki egyébként az egykori F1-es pilóta, Emilio de Villota lánya) sporteredményei, mint megnyerő külseje miatt. A keddi volt – pontosabban, lett volna – az első éles bevetése a brit-orosz csapat színeiben. Maria egy forduló megtétele után az ideiglenes pit-lane felé vette az irányt, és állítólag lassan, 30-40 km/órás sebességgel haladt a depóállás felé, amikor a kocsi hirtelen megugrott. Egyelőre nem tudni, mi idézte elő a balesetet, de szemtanúk szerint lehetséges, hogy a rutintalan tesztpilóta megnyomta a motor leállását meggátló, úgynevezett 'anti-stall' gombot a kormányon, ami plusz nyomatékot ad a motornak.

A teszten jelen lévő önkéntes orvosok és a légimentők elsőegélyben részesítették De Villotát, aki mintegy negyedórára elvesztette az eszméletét. Ezt követően, magyar idő szerint 11 óra 45 perckor, a cambridge-i Addenbrooke kórházba szállították, ahol a környék legjobban felszerelt baleseti sebészete található.

„Maria megérkezése óta a lehető legjobb orvosi ellátásban részesül a kórházban, amely a környék legnagyobb traumatológiai központja” – áll a Marussia csapat ma déutáni közleményében. „Eszméleténél van és folyamatos orvosi megfigyelés alatt áll. A csapat a további közlemények megjelentetése előtt a orvosi szakvéleményekre vár. Ebben a helyzetben mindenek előtt Mariára és családjára vagyunk tekintettel.”

Az eseményen forgatott a brit SKY Sports tévéstábja, ám a felvételek nem szivárogtak ki. A YouTube-ra azóta felkerült videókat a videomegosztó portál eltávolította.


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr214626795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imurai 2012.07.05. 00:18:23

"Nőt a volánhoz?" kérdi a szexista énem.
"Ezek után még nehez ebb lesz egy nőnek bekerülnie az F1-be!" mondja a nőbarát énem.
"Na, ez se lesz már ilyen jó nő többé!" mondom én...
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása