HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Fél év múlva átélhetjük az 1976-os szezon izgalmait – jön a Rush!

2013.03.03. 13:42 Real Simon says

Szeptember 20-án kerül a mozikba a páratlanul izgalmas 1976-os Formula-1-es idény eseményeit, Niki Lauda és James Hunt rivalizálását feldolgozó film, a Rush! A hollywoodi produkció elkészítését szakértőként felügyelő Niki Lauda már szombaton látta a mozi rendezői változatát.

DanielBruhl_Lauda Rush_r600.jpgA sminkmesterek remek munkát végeztek: Daniel Brühl döbbenetesen hasonlít a fiatal Laudára (Fotó: Rush! - The Movie)

Néhány kivételtől eltekintve alig készült még film a Formula-1 világbajnokság eseményeiről, pedig az elmúlt több mint 60 évben annyi drámai fordulat, öröm, tragédia és felemelő esemény történt a száguldó cirkuszban, amelyek alapján akár tucatnyi filmet is lehetne (és érdemes lenne) forgatni.

Az 1976-os versenyévad eseményeit, Niki Lauda (Ferrari) és James Hunt (McLaren) barátsággal vegyes rivalizálását feldolgozó egész estét mozit, a Rush!-t az Oscar-díjas Ron Howard rendezte. A mindig hideg fejjel kalkuláló, második vb-címe felé menetelő Laudát a tehetséges német színész, Daniel Brühl (Becstelen Brigantyk, Good-bye Lenin!) alakítja, míg a nőcsábász, hippi életmódot folytató, ám gyors és becsvágyó Hunt karakterét az ausztrál Chris Hemsworth (Thor, The Avengers) játssza. 

Hemsworh_Hunt Rush.jpgHa élne, James Hunt sem panaszkodhatna az őt megformáló Chris Hemsworth-re

Lauda – aki szakmai tanácsadóként felügyelte a forgatást – már szombat este megnézhette a film első, rendezői változatát egy bécsi vetítőteremben. Ron Howard azért kérte ki a háromszoros világbajnok véleményét, hogy azok alapján még élethűbbé, hitelesebbé tehessék a filmet a vágás során.

A Rush! (Rohanás) hivatalosan szeptember 20-án kerül forgalomba.
Addig is, itt egy kis kedvcsináló:

Kapcsolódó cikkek a Száguldó cirkusz blogon:
- Megvannak a Lauda-Hunt film főszereplői! 

- Jackie Stewartról is film készül Hollywoodban

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr155114505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.03.03. 17:48:37

Nagyon várom ezt a filmet, de kicsit félek is tőle. Remélem nem írják át a történelmet, a sztori anélkül is jó. A Senna film, noha dokumentumfilmnek álcázták egy elfogult rendező hamis képet felvázoló műve, de a felvételek nagyon jók.

Nagyon nehéz jó F1-es filmet készíteni, az 1966-os Grand Prix is elég béna lett, de maguk a versenyfelvételek ott is mindennél jobbak. Pont tegnap láttam sokadszorra :-)

Real Simon says 2013.03.04. 18:31:04

@nemorino: Mindegyik felvetésed érdekes, ezért mindháromra reagálnék. Nem tartok attól. hogy a Rush-ban "átírják a történelmet", és asszem, erre Lauda neve, jelenléte a garancia. Előfordulhat, hogy lesznek benne hollywoodi fordulatok - de hát pont ettől hollywoodi produkció. Én inkább attól tartok (egy cseppet), hogy vajon mennyire sikerült élethűen leforgatni a versenyjeleneteket? Hunt régi M23-asát a McLaren Historic részleg szakemberei készítették fel, a többi régi F1-es autó gyűjtőktől jött. Jellemző a lelkesedésre, hogy mindenki ingyen ajánlotta fel ezeket a páratlanul értékes F1-es masinákat a forgatásra. Ron Howard, az Oscar-díjas rendező azért rendelkezik pár kapcsolattal...
A Senna-filmmel kapcsolatban teljesen egyetértek: dokumentumfilmnek álcázták, a felvételek pazarak benne, de a sztori tálalása nagyon elfogult Senna irányába. Nem véletlen, hogy Prost 2 évig nem volt hajlandó kommentálni, csak most nyílt meg az F1 Racingnek.
Ami a Grand Prix-t illeti: az a sztori akkor, a hatvanas évek végén teljesen rendben volt. A versenyfelvételek pedig lélegzetelállítóak benne.
Jöhet a Rush! :) (SzC_szerk.)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása