HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Newey Lamborghinit tört Silverstone-ban

2013.06.04. 19:01 Real Simon says

Balul sült el Adrian Newey első bevetése a Lamborghini Blancpain Super Trofeo silverstone-i versenyén. A Red Bull Racing főkonstruktőrébe az első futamon belementek hátulról, a második futamon viszont ő hibázott, már a felvezető körben a korlátba fúrta a másfélmillió dolláros Gallardo LP 570-4 orrát.

Newey-Lamborghini_03_600.jpgÍgy ért véget Adrian Newey első bevetése a Lamborghini Super Trofeo-sorozatban

Adrian Newey-ról, a Red Bull Racing technikai igazgatójáról köztudott, hogy bolondul a gyors autókért. Évente két-három alkalommal maga is elindul egy-egy versenyen. Így tett múlt hétvégén, Silverstone-ban is, ahol a Lamborhini Blancpain Super Trofeo-sorozat keretében állt rajthoz.

Az első futamon még nagyjából minden rendben ment: az 54 éves sztártervező a nyolcadik helyen ért célba, annak ellenére, hogy Newey megprödült és megsérült a kocsi fara. „Először arra gondoltam, hogy én hibáztam, csak a befutó után láttam, hogy megsérült a kocsi hátulja. Valaki nyilván belém jött hátulról” – magyarázta Newey.

Newey-Lamborghini_04_600.jpg

A vasárnapi második futamon aztán minden rosszra fordult. Newey kacsázni kezdett a pályán, hogy felmelegítse a Pirelli gumikat, de a Becketts-kanyarban elvesztette uralmát az 562 lóerős Gallardo LP 570-4 SuperTrofeo fölött, és orral a korlátnak csapódott. Ezzel számára már a bemelegítő körben véget ért a verseny.

Newey-Lamborghini_01.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr595344176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása