HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Alonso jövőre a Red Bullnál? Nem zörög a haraszt...

2013.07.29. 18:04 Real Simon says

Nyugtalanul aludhattak a Ferrari vezetői a hétvégén, miután kiderült, hogy Fernando Alonso ügynöke, Luis García Abad titokban a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerral tárgyalt a Hungaroringen. García Abad állítólag felajánlotta, hogy Alonso szívesen lenne Sebastian Vettel csapattársa 2014-től – amit a menedzser természetesen tagad. Két éve Lewis Hamiltonnal is így kezdődött...

ALONSO_VETTEL CAN13_600.jpgEz lenne a Red Bull Racing álompárosa 2014-től? Alonso állítólag kész lenne otthagyni a Ferrarit a bikás "nyerő autó" kedvéért (Fotó: Red Bull/GEPA)

Amikor Lewis Hamilton (f)eltűnt a Red Bull motorhome-jában a 2011-es Kanadai Nagydíjon, minden érintett azt nyilatkozta, hogy szó sem volt kapcsolatfelvételről, csak az élet nagy dolgairól beszélgettek. „Lewis remekül érzi magát a McLarennél, esze ágában sincs elhagyni a csapatot” – szólt a wokingiak hivatalos indoklása. Másfél évvel később, Hamilton szerződésének lejártakor aztán kiderült, hogy az angol mégsem érezte olyan pompásan magát a McLarennél. Végül nem a Red Bullhoz, hanem a Mercedeshez távozott.

Hasonló helyzet állt elő a hétvégi Magyar Nagydíjon, ezúttal Fernando Alonsóval összefüggésben. Több újságíró is látta a Ferrari spanyol ászának ügynökét, Luis García Abadot besétálni a Red Bull motorhome-jába, egyenesen Christian Horner csapatfőnök irodájába. A mindig háttérben maradó spanyol szakember helyzetét megkönnyítette, hogy miután nem a Ferrari csapat tagja, neki nem kell viselnie a csapat piros-fehér egyenruháját, így valamennyire elkerülhette a feltűnést.

ALONSO_GARCIA ABAD 2012.jpgAlonso és ügynöke, Luis García Abad. Azt mondják, a spanyol mendzsernek még a szeme sem áll jól...

García Abad állítólag felajánlotta Alonso szolgálatait: a spanyol 2014-től szívesen beülne az év végén visszavonuló Mark Webber helyére a Red Bullba, Sebastian Vettel mellé. Ez lenne az első intő jel arra, hogy Fernando elveszítette bizalmát a Ferrariban, pontosabban abban, hogy a maranellói gárdával a világbajnoki címig menetelhet. Alonso, akit sokan a mezőny legkomplettebb, legjobb versenyzőjének tartanak, éppen ma tölti be a 32-t, és utolsó világbajnoki címét hét évvel ezelőtt, 2006-ban ünnepelhette...

Alonso vasárnap, a Hungaroringen azt válaszolta a a BBC riporterének kérdésére, hogy az ő jövőjéről egyeztettek-e a Red Bullnál: „Nem hiszem, tudtommal legalábbis nem.” Luis García Abad kategorikusan tagadta, hogy Fernando ügyében járt-e volna a Red Bullnál. Az ügynök azt állítja, hogy a GP3-sorozatban induló másik védencéről, Carlos Sainz Juniorról tárgyalt Hornerral, akit a Red Bull támogat. Ezzel azonban nem győzött meg mindenkit. Az F1-es paddockban ugyanis sokan tisztában vannak azzal, hogy a bombahírek mindig ilyen apró előjelekkel kezdődnek – ahogy azt Hamilton esetében is láttuk.

Horner is igyekezett elvenni a sztori élét, amikor azt mondta: „Szerencsés helyzetben vagyunk, mert nagyon nagy az érdeklődés az év végén felszabaduló pilótaülésünkre. Szükségünk van még néhány hétre a nyári szünetben, hogy kiértékeljük az előttünk álló lehetőségeket, hogy aztán a legjobb döntést hozhassuk meg, ki lenne a megfelelő ember Sebastian (Vettel) csapattársának jövőre.” Ezzel nem tagadta kategorikusan, hogy a spanyol neve is a jelöltek között van. „Bármilyen tárgyalást, bármilyen partnerrel mindig bizalmasan kezelünk. Természetes, hogy sokan érdeklődnek a Red Bullnál felszabaduló hely iránt. Az biztos, hogy jó párost kell alkotniuk a csapat szempontjából. Múlt héten még Kimi (Räikkönen) érkezéséről szóltak a hírek, most meg Fernandóéról” – tette hozzá Horner.

Stefano Domenicali egészen biztosan nem venné jó néven, ha Alonso most hagyná el a csapatot, amikor végre elég jó autót építettek számára ahhoz, hogy akár világbajnok lehessen. „Fernando komoly hozzáadott értéket képvisel a csapaton belül. Szükségünk van rá, hogy szorosan együtt dolgozzon minden mérnökkel a szezonnak ebben a nehéz pillanatában.”

GP10_ALONSO HUN_r600.jpgFernando nyerőképes autót követel a Ferraritól a következő futamokra, hogy legyen esélye a vb-címre (Fotó: Jiri Krenek/Active Pictures)

Alonso eddig csak utalt rá, hogy nem teljesen elégedett a Ferrari fejlesztési tempójával. Június közepén így nyilatkozott: „a következő három verseny kulcsfontosságú lesz a világbajnoki cím szempontjából”. Ezek után Silverstone-ban harmadikként, a Nürburgringen negyedikként, a Hungaroringen ötödikként intették le a Ferrarit, ami nem éppen fejlődésre mutató tendencia.Nagyon jól érzem magam a Ferrarinál. De ha azt akarjuk, hogy utolérjük az ellenfeleinket a pontversenyben, Spában és Monzában nyerőképes autóra lesz szükségem” – jelentette ki vasárnap a Hungaroringen. Egy újabb, de már sokkal határozottabb célzás a csapat műszaki részlege, elsősorban Pat Fry fejlesztési igazgató felé.

Az egyhónapos nyári szünet kezdetén Alonso harmadik a világbajnokságban, egy ponttal lemaradva a második helyezett Räikkönentől és 39-cel az éllovas Vetteltől. A Ferrari a konstruktőr-vébé harmadik helyén áll, 194 ponttal. A második helyen álló Mercedesnek 208, a vezető Red Bull-Renault-nak 277 pontja van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr55432475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása