HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Suttyomban jelentette be Ricciardót a Red Bull

2013.09.02. 22:51 Real Simon says

Furcsa humor az osztrák. A Red Bull hétfőn este saját csatornája, a Servus TV adásában jelentette be, hogy Daniel Ricciardo lesz Sebastian Vettel csapattársa 2014-től. Akkor, amikor a brit F1-es újságírók krémje egy londoni moziban ült, az 1976-os szezon eseményeit feldolgozó Rush! című film premierjén. Kimi Räikkönen és Fernando Alonso kereshet új csapatot – vagy maradhat a helyén.

RICCIARDO_VETTEL_RBR_600.jpgRicciardo és Vettel évek óta ismerik és kedvelik egymást. Kiderült, hogy Vettel elejétől fogva az ausztrált szerette volna új csapattársának (Fotó: Red Bull/GEPA)

A világ F1-rajongóinak döntő többsége a Yahoo közvetítését leste hétfőn este, amely élőben adta Londonból Ron Howard filmje, a Rush! premierjét, a vörös szőnyegen érkező F1-es sztárok és a film szereplőinek parádéját. (A remeknek ígérkező, Niki Lauda és James Hunt nagy csatáját feldolgozó filmet egyébként szeptember 13-án mutatják be a mozikban, magyar címe Hajsza a győzelemért lesz.) Ezalatt a Red Bull saját programjában, a Servus TV-ben interjút sugároztak Daniel Ricciardóval, amiből kiderült: jövőre a 24 éves ausztrál lesz Sebastian Vettel csapattársa a világbajnok istállónál.

Ezzel behúzták a vad találgatások fékjét, hiszen kiderült, hogy Kimi Räikkönen és Fernando Alonso legfeljebb szeretett volna a Red Bullnál versenyezni. A bikás istálló azonban mindvégig a saját nevelésű Ricciardóval kívánta felváltani az idény végén visszavonuló Mark Webbert.

„Remekül érzem magam ettől a bejelentéstől, és természetesen nagyon izgatott vagyok. Amióta 2011-ben bemutatkoztam az F1-ben, abban reménykedtem, hogy ez a csoda egy napon megtörténik, és az idő elteltével egyre nőtt a hitem. Van néhány jó eredményem és a Red Bullnál is hasonlóan gondolják ezt, szóval, nagyon jól vagyok" – idézi Ricciardót az RBR sajtóközleménye.

RICCIARDO dress-up HUN_r600.jpg

„A következő szezonban a bajnokcsapatnál fogok versenyezni, amely vitán felül a legjobb csapat, ahol eredményeket várnak majd tőlem. Én készen állok. Nem azért vagyok itt, hogy a tizedik helyért küzdjek; a legjobb eredményt akarom elérni saját magam és a csapatom számára is. Köszönöm a csapatnak, hogy lehetőséget ad arra, hogy megmutassam, mit tudok. Nagyszerű kihívás lesz Sebastian Vettel ellen csatázni, már alig várom!” – tette hozzá a szimpatikus ausztrál.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke „teljesen logikus döntésnek” nevezte Ricciardo leigazolását, továbbá tehetségesnek és elhivatottnak titulálta a 24 éves ausztrált. „Daniel 2008-ban csatlakozott a Red Bull juniorcsapatához, és pályafutása korábbi szakaszában, a Formula–3-ban, majd a Renault-világsorozatban láttuk, hogy képes versenyeket, illetve bajnokságokat nyerni. Ezekben a kategóriákban kimagaslót nyújtott, ezért nagy érdeklődéssel kísértük a további pályafutását.” Ez a gyakorlatban a Red Bull anyagi támogatását jelentette.

„Rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a csapatunknál versenyezhessen: természetesen tehetséges, nagyon pozitív a személyisége és jó vele együtt dolgozni. Daniel jól tudja, mit várunk tőle; gyorsan fog tanulni és nagyon is közép-, illetve hosszú távon gondolkodunk a továbbfejlesztésében. Csodálatos lehetőséghez jutott a Red Bull pilótaülésén keresztül, azt hiszem, ő lesz a jövő egyik nagy sztárja” – jelentette ki Horner.

RICCIARDO interview HUN13_600.jpgRicciardo számára most kezdődik az igazán kemény munka: a pályán és a fokozottabban érdeklődő sajtó előtt is helyt kell állnia (Fotó: Toro Rosso

Érdemes odafigyelni Adrian Newey technikai igazgató értékelésére is, aki a Williams 1993-as választásához hasonlította Ricciardo mostani leszerződtetését. „Választhattunk volna egy tapasztalt pilótát, valakit, aki garantáltan hozza majd az eredményeket egy bizonyos szinten, vagy felkarolhattunk egy sokkal fiatalabb tehetséget, abban a reményben, hogy együtt igen magas szintre fejlődhetünk. Végül az utóbbi lehetőséget vizsgáltuk meg, és úgy találtuk, hogy a fiatal pilóták közül Daniel a legígéretesebb. [Ricciardo] a Red Bull szempontjából is remekül beleillik a képbe, hiszen Christian (Horner) és énszerintem is ő a Red Bull utánpótlásprogramjának legtehetségesebb tagja” – mondta Newey.

„Hasonló helyzetben voltunk annak idején a Williamsnél, amikor Nigel Mansell (1992 végén) távozott a csapattól és szükségünk volt valakire Alain Prost mellé. Megtarthattuk volna Riccardo Patresét, vagy bizalmat szavazhattunk egy fiatal tehetségnek, bizonyos Damon Hillnek, aki akkoriban a csapat tesztpilótája volt. Azt hiszem, jobb friss vért hozni a csapathoz, esélyt adni az ígéretes fiataloknak.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr755492753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása