HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Alonso a hátát fájlalja, de Austinra rendbe jöhet

2013.11.04. 19:25 Real Simon says

További orvosi vizsgálatok várnak Fernando Alonsóra, miután kiengedték az abu-dzabi klinikáról, ahová a verseny után szállították be. A Ferrari spanyolja a hátát fájlalja – nem csoda, hiszen 28G-s ütés érte, amikor Jean-Eric Vergne kikerülése közben, a rázóköveken feldobódva visszazuhant a pályára. Menedzsere szerint nincs veszélyben Alonso indulása az következő, Amerikai Nagydíjon.

ALONSO_hatfajos_AbuDhabi.jpgAlonsót hordágyon szállították be kivizsgálásra az abu-dzabi klinikára a verseny után. Minderre az FIA előírásai miatt volt szükség (Fotó: ESA – Bálint Richárd)

Fellélegezhettek a Ferrari-rajongók, amikor Fernando Alonso büntetés nélkül megúszta az egyik legrázósabb előzést a vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon. A verseny 46. körében a spanyol éppen a kerékcseréjéről jött vissza a pályára, amikor majnem összeütközött Jean-Eric Vergne kocsijával. A Toro Rosso franciája későn vette észre a nagy lendülettel érkező Ferrarit, a spanyolnak ezért le kellett mennie a pályáról a harmadik kanyarnál, amit 250 km/órás tempóban vesnek be az F1-esek. A versenybírák úgy látták, Fernando balesetveszélyes helyzetet került el, amikor mind a négy kerékkel elhagyta a pályát, ezért nem kapott büntetést.

Alonso azonban a futam után a hátát fájlalta – nem véletlenül. A rázókövekre futó, majd onnan a pályára visszacsapódó versenyautó fedélzeti érzékelője kiakadt a 25G-s rántástól, amit a spanyol háta is rendesen megszenvedett. A Ferrari telemetriájából kiderült, hogy a pilóta 28G-vel (saját testsúlyának 28-szorosával) csapódott az aszfaltra, emiatt Alonsót az FIA előírásainak megfelelően egy abu-dzabi kórházba szállították, hogy kivizsgálják.

„Az éjszaka so-so volt. További vizsgálatokra lesz szükség, de igyekszem minél hamarabb visszanyerni a 100%-os formámat“ – írta Fernando hétfő délelőtt a Twitteren. Menedzsere, Luís García Abad szerint nem időszerű arról beszélni, hogy pártfogoltja esetleg kihagyná a két hét múlva esedékes texasi futamot. „Még nem beszéltünk Austinról. Előbb meg kell vizsgálni, hogy minden oké-e Fernandóval, ez a dolgok normális menete ilyenkor“ – mondta García Abad a BBC Sportsnak.

ALONSO_Vergne AbuDhabi 2013.jpgVergne (Toro Rosso) bevallotta, hogy nem látta a boxutcából kiérkező Ferrarit, amiből hajszál híján nagy baleset lett az Abu-dzabi Nagydíj 46. körében (Fotó: BBC)

Érdekes, hogy Fernando közvetlenül a verseny leintése után még nem fájlalta a hátát. „Még minden fogam a helyén van" – viccelődött a spanyol az első vasárnapi interjújában. „Egy kicsit fáj a hátam, de ez természetes, mivel elég nagy ütést kaptam." Az orvosok szerint ebben nincs semmi meglepő: a sportolóknál a hátfájdalmak jellemzően akkor jelentkeznek, amikor az izmok már megpihentek.

A mezőny másik hátfájósának, Kimi Räikkönennek – akinek a szezon közepi futamokon többször előjöttek a hátfájdalmai a kényelmetlen Lotusban – ezúttal nem voltak ilyen gondjai. A finn a rajt utáni második kanyarban összeütközött Giedo van der Garde Caterhamjével, így hamar hazamehetett pihenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr45614705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása