HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Räikkönen betegszabadságra megy, Valsecchi ugorhat be az utolsó két futamra

2013.11.10. 13:47 Real Simon says

Rendezetlen fizetsége miatt Kimi Räikkönen betegszabadságra megy, hogy ne kelljen kitöltenie a szerződését a Lotus F1-es csapatánál. A finn vasárnap, menedzsere útján jelentette be, hogy hátfájására, illetve műtétjére hivatkozva nem kíván rajthoz állni az idény utolsó két futamán. Minden bizonnyal a Lotus tartalékpilótája, Davide Valsecchi ugrik be helyette Austinban és Interlagosban.

Raikkonen_Spa13_r600.jpgSzomorú véget ért Räikkönen és a Lotus virágzónak indult kapcsolata. A finn ráunt a csapat packázására, hátfájásra hivakozva kihagyja az idény utolsó két futamát, az Amerikai és a Brazil Nagydíjat (fotó: LAT/Lotus)

Kimi Räikkönennek az első kanyarig tartó Abu-dzabi Nagydíj volt az utolsó versenye Lotus színeiben. A finn menedzsere, Steve Robertson a finn Turun Sanomatban jelentette be, hogy pártfogoltja megműtteti sérült hátát, ezért nem áll rajthoz az idény utolsó két futamán. Vagyis, idő előtt véget ér a Jégember és a Lotus F1 Team viharos kapcsolata.

„Egy ideális világban szép lett volna kitölteni a szerződést és a Lotusszal befejezni a szezon utolsó két futamát. Ez azonban Kimi komoly hátfájdalmai miatt sajnos nem lehetséges" – idézi Robertsont a finn lap. Räikkönen hátfájása idén többször okozott neki kellemetlen perceket, leglátványosabban Szingapúrban, ahol a finn ezzel magyarázta gyenge 13. rajthelyét, és csak fájdalomcsillapító injekciókkal tudott elindulni a versenyen. Kimi hátfájása Koreában és Abu-Dzabiban is előjött, már akkor említette, hogy a műtét elkerülhetetlen lesz a télen.

Ismeretes: Räikkönen az idény közepe óta többször sürgette a Lotust, hogy egyenlítse ki a tatozását a 2007-es világbajnok felé. A csapat még júniusban kötött elvi megállapodást egy arab befektetői csoporttal, az Infinity Racinggel (amely később Quantumra változtatta a nevét) a csapat 35 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. Az arabok azonban nem siették el a kifizetést, csak a múlt hét végén, Abu-Dzabiban sikerült rábírni őket az első részlet teljesítésére.

BOULLIER_RAIKKONEN_HUN13_600.jpgEric Boullier csapatfőnök a Hungaroringen még szívélyesen gratulált a második helyet megszerző Räikkönennek (Fotó: LAT/Lotus F1)

Robertson a Turun Sanomatnak kifejtette: nem várhattak tovább a műtéttel, mivel nem szeretnék, ha a hátproblémák akadályoznák Räikkönent a 2014-es idényre való felkészülésben, amelyet ismét a Ferrari pilótájaként fog teljesíteni. A műtétre a tervek szerint jövő csütörtökön kerül sor Salzburgban.

Kimi legvalószínűbb helyettese a Lotus tartalékpilótája, Davide Valsecchi lehet. Az olasz 2012-ben megnyerte a GP2 bajnoki címét, idén egész évben leste a lehetőséget, hogy bemutatkozhasson az F1-ben. Valsecchi beugrását támasztja alá az is, hogy amikor Romain Grosjean eltiltása miatt nem indulhatott tavaly Monzában, a csapat akkori tartalékja, Jerome d'Ambrosio ugrott be helyette.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr755623118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása