HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Tíz nap alatt 3 bejelentés: Sutil a Saubernél, Pérez a Force Indiánál folytatja

2013.12.13. 17:47 Real Simon says

Németet németre cserélt a Sauber: a svájci gárda Adrian Sutilt szerződtette a Force Indiához távozó Nico Hülkenberg helyére. Hülkenberg új csapattársa a McLarentől menesztett Sergio Pérez lesz a Force Indiánál, míg a Sauber kettes számú ülésére Esteban Gutiérrez és az orosz újonc, Szergej Szirotkin pályázik.

SUTIL port FI_600.jpgAdrian Sutil 109 futam után csapatot vált, a Force Indiánál eltöltött hat év után a Saubernál folytatja (Fotó: Force India)

Tíz nap alatt három új igazolás történt a száguldó cirkuszban. A Sauber f1 Team pénteken jelentette be, hogy megállapodot Adrian Sutillal, aki előzőleg hat szezont húzott le az indiai-brit alakulatnál.

„Noha már jó ideje tudtam, hogy merre tartok [a Sauberhoz], a tárgyalások jobban elhúzódtak a vártnál. Ennek a bejelentésnek köszönhetően azonban eggyel több okom lesz ünnepelni karácsonykor“ – fogalmazott Sutil. „Már jó ideje kapcsolatban álltam Monishával (Kaltenborn, a Sauber csapatvezetője), aki mindig éreztette velem, hogy nagyra értékeli a versenyzői képességeimet. A Force Indiánál töltött, hat sikeres év után ideje volt új kihívást kersnem. Elszántan fogok küzdeni, hogy kivegyem a részemet a Sauber F1 Team sikerre viteléből. A csapat hosszú és sikeres motorsportbeli ténykedése, a lenyűgöző gyárral és az F1 egyik legjobb szélcsatornájával együtt régóta csodálattal tölt el" – mondta a 30 éves német.

PEREZ Mallya Force14_600.jpgVijay Mallya állítja: nem a 15 millió eurós hozomány miatt szavazott bizalmat Sergio Péreznek (Fotó: Force India)

Miután Sergio Pérezt menesztették a McLarentől, csak idő kérdése volt, mikor bukkan fel valamelyik istállónál, amely technikai kapcsolatban áll a wokingiakkal. A Force India bejelentése Pérez szerződtetéséről összefüggésben állhat azzal, hogy Vijay Mallya gárdája a McLarentől kapja a hajtásláncot. „Az első választásom a Force India lett volna. Fiatal, de nagyon összetartó csapat, amely az elmúlt években versenyképes autókat épített. A jövő év az új szabályok miatt nagy kihívás lesz, de jó érzésekkel készülök 2014-re" – fogalmazott Pérez, miután Vijay Mallya csapatfőnök bejelentette, hogy a mexikói lesz Nico Hülkenberg új csapattársa.

Mallya hangsúlyozta: elsősorban nem a pénz motiválta, amikor úgy döntött, hogy mindkét 2013-as pilótáját (Sutilt és Paul di Restát is) lecseréli 2014-re. „Sohasem áldoznám fel a versenyzőim minőségét a pénzért cserébe, ez nem az én stílusom. Bármelyik pilótámat megtarthattam volna, de végeredményben már megpróbáltuk együtt, mindketten hosszú időt töltöttek a csapatnál. Konzultáltam a csapat többi vezetőjével és mind azt mondták: jövőre új autók, új szabályok jönnek, vágjunk neki két új, sikerre éhes pilótával az új szezonnak! Sergio teljesen megfelel ennek az elvárásnak: talpraesett srác, aki éhes a sikerre, és pontosan erre van most szükségünk" – jelentette ki az indiai mogul.

FORCE HULK-back 2014_D_600.jpgNico Hülkenbergnek a Force Indiánál kell kihúznia, amíg egy komoly csapat is felfedezi végre

A csapatfőnök hozzátette: Pérez leszerződtetésének köszönhetően új piacok nyílnak meg előttük az amerikai kontinensen. „Sergión keresztül új lehetőségek nyílhatnak meg előttünk Mexikóban és Latin-Amerikában; a világnak ez a része eddig egy sötét folt volt számunkra. Csakhogy én nem hiszek a fizetőspilóta-koncepcióban. A múltban többször lett volna lehetőségem rá, hogy fizetős pilótákat alkalmazzak, de a csapatnak nem ez a filozófiája. A pénz teljesen ierreleváns volt."

Pérez állítólag 15 millió eurónak megfelelő szponzori „csomagot" hoz magával a Claró és a Telmex cégek tulajdonosa, Carlos Slim Junior támogatása révén.

Noha a szakma a nyár közepe óta kész tényként kezelte, hogy az orosz támogatók Sauberhez érkezésének egyik féltétele egy orosz versenyző (az AutoGP-ből ismert Szergej Szirotkin) alkalmazása, ez most közel sem tűnik ilyen egyértelműnek. A csapat 2013-as újonca, Esteban Gutiérrez ugyanis a szezon utolsó harmadában egyre jobb eredményeket tudott felmutatni, sokat fejlődött, így elképzelhető, hogy megtarthatja helyét Sutil mellett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr675693545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása