HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Boullier a Twitteren cáfolta, hogy elhagyja a Lotust

2013.12.16. 20:14 Real Simon says

A hétvége nagy (kamu)híre volt, hogy Eric Boullier, a Lotus csapatvezetője távozik az enstone-i gárda éléről. A csapatfőnök hétfőn a rémhírek csatornáján, a Twitteren tagadta távozásának hírét, pedig egyesek már a Ferrarinál látták, Stefano Domenicali székében.

BOULLIER_LOPEZ LotusBAH.jpgBoullier (balra) továbbra is Gérard Lopezzel, a Genii tulajdonosával képzeli el a saját és a Lotus csapat jövőjét (Fotó: Lotus/LAT)

Szombat este röppent fel a hír, hogy Eric Boullier csapatvezető távozik a Lotustól. Hagyományosan jól értesült brit és német források úgy tudták, a francia csapatfőnök (aki egyúttal a GP2-ben szereplő DAMS társtulajdonosa is) a Force Indiánál folytatja pályafutását. Más források pedig egyenesen azt vizionálták, hogy az évek óta ingatag székben ülő Stefano Domenicali helyére pályázik a Ferrarinál.

Boullier hétfőn maga cáfolta a távozásáról szóló híreket. „Kedves követőim, semmilyen más ajánlatot nem kaptam és nem szándékozom távozni a Lotustól. Köszönöm a támogatásotokat!“ – írta a Twitteren.

A Lotus körüli nyugtalanság oka a csapat rossz anyagi helyzete. Mint ismeretes, az enstone-i gárda tulajdonosa, a Gérard Lopez kezében lévő Genii Capital tízmillió euróval tartozik Kimi Räikkönennek. A finn világbajnok az idei Abu-dzabi Nagydíj után már nem is volt hajlandó visszaülni a Lotus-Renault-ba, hátfájására, illetve műtétjére hivatkozva.

Az arab-amerikai Quantum Motorsport befektetői csoport sokmillió eurós ajánlatot tett a csapat 35%-os tulajdonrészére, de az üzlet máig nem jött létre és kérdéses, hogy összejön-e valaha. A jelenlegi tulajdonosok között is dúl a háború: az egyik befektető, Andrew Ruhan állítólag meg akar válni Gérard Lopeztől és Eric Luxtól, hogy így hozzájuthasson ahhoz a 60 millió euróhoz, amit befektetett a Genii Capitalba. Az üzletemberek belviszályán nemcsak Boullier sorsa és Räikkönen kifizetése, hanem a csapat 500 alkalmazottjának kifizetése is múlik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr95695586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása