HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

F1-es válságtanács összehívását kezdeményezte a Ferrari elnöke

2013.12.20. 20:37 Real Simon says

A Formula-1 problémáinak megvitatására válságülést kezdeményezett Luca di Monzetemolo. A Ferrari elnöke januárban valamennyi istálló vezetőjét meghívná Maranellóba, hogy egy „békés, konstruktív megbeszélésen“ megvitassák a sportág aktuális gondjait, a rajongók többsége által visszautasított dupla pontozást, illetve azt, milyen irányba kellene terelni a sportágat a sikeres jövő érdekében.

Montezemolo Ferrari Monza13_600.jpg

Január végén a Ferrari székhelye, Maranello adhat otthont annak a konferenciának, amelyet Luca di Montezemolo kezdeményezett, és amelyen az összes F1-es istálló vezetőjére számít. A Scuderia elnöke szerint a száguldó cirkusz egyes, nemrégiben jóváhagyott szabályok miatt rossz irányba halad, ami ellen sürgősen tenni kell, méghozzá egységes fellépéssel. A válságértekezlet egyik alapvető témája a sportág fejlődési iránya kell hogy legyen, csapatérdekektől függetlenül.

Különösen sok kritika érte a 2014-es szezon utolsó futamára tervezett dupla pontozást, amit az FIA Motorsport Világtanácsa december elején elfogatott, de a rajongók túlnyomó többsége ellenszenvét fejezte ki az új szabály iránt. A Ferrari elnöke régóta szorgalmazza azt is, hogy módosítsák a konstruktőr kifejezés definícióját az F1-es technikai szabálykönyvben, azaz, a nagy csapatok a kisebb csapatok számára is gyárthassanak és adhassanak el versenyautót.

„Szándékomban áll minden csapatot meghívni Maranellóba – nem azért, hogy egy bizonyos dologról beszéljünk, ami egy-két csapatnak előnyére válhatna, hanem azért, hogy az F1 általános megközelítéséről, a jövőről beszéljünk. Úgy vélem, a csapatoknak [csapatvezetőknek] a kemény versenyhétvégéken kívül – ahol a felkészülés mellett a szponzorokkal, a televízióval, a közönséggel is törődni kell – nincs más lehetőségük, hogy egy békés napot együtt töltsenek és a jövővel foglalkozzanak“ – idézi Montezemolót az Autosport.

Montezemolo car reveal13_600.jpg
„Szeretném, ha ez a megbeszélés nagyon konstruktívan zajlana, ha nem a versenyzésről, hanem a sportág lényegéről beszélgetnénk a többiekkel. Előremutató javaslatokkal kell előállnunk anélkül, hogy bárkit a sarokba szorítanánk – és nem az asztal alatt döntenénk. Nagyon nyíltnak képzelem ezt a megbeszélést. Párbeszédet szeretnék a csapatvezetők között, ami nem a versenyzésről, hanem a sportág problémáiról szól“ – fejtette ki a Ferrari elnöke.

Luca di Montezemolo már a Ferrari karácsonyi évzáró vacsoráján utalt arra, hogy ideje lenne megvitatni régóta dédelgetett tervét, miszerint a (nagyobb) csapatok számára tegyék lehetővé egy harmadik autó megépítését, amit eladhatnának vagy bérbe adhatnának a kisebb csapatoknak. Emellett szorgalmazta a pontduplázásos szabály újratárgyalását, miután ez a rajongók mellett a csapatok egy részénél is kiverte a biztosítékot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr415702675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása