HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

F1 technika: Megint felfüggesztést vált a Ferrari

2014.01.04. 14:52 Real Simon says

A Ferrari idén ejti az elmúlt két évben használt vonórudas első felfügesztést, helyette visszatér a hagyományos, tolórudas (push-rod) megoldáshoz - értesült egy megbízható német szaklap.

Ferrari-F1-fotoshow744_r600.jpgA 2013-as Ferrari (balra) magasan húzódó orra még lehetővé tette a vonórudas felfüggesztést, a 2014-es modell alacsonyabb orra viszont a klasszikus megoldást követeli meg (Grafika: Giorgio Piola / AMuS)

Nem csak Kimi Räikkönen visszatérése jelent komoly változást 2014-ben a Ferrarinál. A maranellói gárda a elmúlt két idényben a vonórudas első felfüggesztést alkalmazta F1-es autóin, idén azonban a Ferrari visszatér a hagyományos, tolórudas (push-rod) első futóműhöz – értesült az Auto, Motor und Sport.

A Scuderia hosszú idő után az F2012-n alkalmazta először a vonórudas megoldást, abban a szezonban Fernando Alonso az utolsó futamig versenyben volt a világbajnoki címért. Sokakat meglepett, amikor a McLaren is hasonló megoldással állt elő a tavalyi MP4-28-as januári bemutatóján.

Ferrari-F1-fotoshow805_r600.jpgAz FIA 2014-től 10 centiméterrel csökkentette az autók orrának magasságát

A váltást nem feltétlenül az indokolta, hogy a rendszer ne váltotta volna be a hozzá fűzött reményeket. Sokkal inkább az új szabályok, melyek értelmében 62,5 cm-ről 52,5 cm-re, vagyis 10 centiméterrel kell csökkenteni a kocsi orrának magasságát az első tengely vonalában. Az alacsonyabban húzódó orr lehetővé teszi, hogy a versenyzők lábfeje is alacsonyabbra kerüljön. Ez több teret enged a rugók és lengéscsillapítók elhelyezésére a kocsi orrának felső részében, ugyanakkor az orrkúp aerodinamikailag kiemelten fontos alsó része szabadon finomítható.

Ferrari-F1-fotoshow944_R600.jpgIlyen csúf lehet az idei Ferrari (és a többi F1-es autó) orra az új technikai előírások miatt

Mindez a Ferrari mérnökeinek meglátása szerint a hagyományos, tolórudas (push-rod) első felfüggesztés visszaállítása mellett szól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr535732479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása