HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Bejelentés előtt: Di Resta a Force Indiához tart

2010.02.02. 12:41 Real Simon says

Angol sajtóértesülések szerint órák kérdése, és a Force India istálló bejelenti, hogy Paul di Resta lesz a csapat tartalékpilkótája 2010-ben. A 23 éves skót 2005 óta a DTM-ben versenyez a Mercedesszel, tavaly és tavalyelőtt dobogós lett a szezon végén.

A Mercedes neveltjeként tavaly decemberben lehetőséget kapott a Force India VJM02 tesztelésére Jerezben. Három nap alatt 157 kört tett meg, és az utolsó napon sokáig övé volt az abszolút legjobb idő, mígnem az utolsó percekben Daniel Ricciardo (Red Bull) leszorította az első helyről. Di Restát az egyik legnagyobb tehetségnek tartják, és miután a Force India mérnökei nagyon elégedettek voltak a tesztelésen elvégzett munkájával, a hírek szerint nem akarják kiengedni a kezükből a nagynak ígérkező "fogást".

A Force India két pilótája a német Adrian Sutil és az olasz Vitantonio Liuzzi lesz, de Di Resta leigazolásával egyikük sem lehet teljesen biztos abban, hogy végig fogja versenyezni a szezont.

Névjegy: Paul di Resta (skót, 23 éves). A McLaren Autosport Award győztese (2004). A DTM-sorozat bronzérmese (2009), előtte ezüstérmese (2008). Az F3 Euroszéria bajnoka, megelőzve Sebastian Vettelt (2006). Harmadik a brit Formula Renault bajnokságban (Manor Motorsport, 2004). Nagyon jó benyomást keltett a tavaly decemberi, jerezi F1-es teszten.

Szólj hozzá!

Címkék: tesztelés újonc force india dtm adrian sutil paul di resta vitantonio liuzzi

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr542211618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása