HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Megjelent a Le Mans-i rajtlista

2010.02.04. 16:19 Real Simon says

A Le Mans-i viadalokat szervező Automobile Club de l’Ouest (ACO) ma nyilvánosságra hozta az idei, 78. Le Mans-i 24 órás előzetes rajtlistáját. Az idei viadalra június 12-13-án kerül sor a nyugat-franciaországi város mellett elterülő versenypályán.

A leggyorsabb, leglátványosabb LMP1-es versenyautók 21 helyet foglalnak el az 55 nevezőből álló listán. Közük lesz a címvédő Peugeot, a 2000-2008 között megszakítás nélkül kilencszer diadalmaskodó Audi, valamint a gyári csapattal kiálló Aston Martin is. A Lola, a Pescarolo és a Ginetta privát csapatok számára készít kasztnikat.

Mivel a felkészülésnek ebben a korai szakaszában még csak egy pilóta nevének megadása kötelező, a Peugeot egyelőre csak a tavalyi győztes trió egyik tagja, Alexander Wurz, valamint Nicolas Minassian és Sébastien Bourdais nevét jelölte meg. A három 908 HDi FAP prototípusban valószínűleg Christian Klien, Stéphane Sarrazin és Franck Montagny is helyet kap majd.

Az Audi ezzel szemben máris az R15 TDI mindhárom pilótáját megnevezte. Az első számú egységben a nyolcszoros győztes Tom Kristensen mellett a Toyota korábbi F1-es pilótája, Allan McNish és Rinaldo Capello kapott helyet. A második turbódízelben Mike Rockenfeller, Timo Bernhard és Romain Dumas kapott helyet, miután az amerikai ALMS-sorozatban szereplő Porsche beleegyezett az utóbbi két pilóta elengedésébe. A fiatalok számára fenntartott harmadik R15-öt a korábbi évekhez képest egy új trió, a német Marcel Fässler és André Lotterer, valamint a francia Benoit Treluyer kormányozza.

Az Aston Martin két LMP1-es kocsit indít, az egyiket Darren Turner, a másikat Harold Primat vezérletével. Ők sem neveztek meg egyelőre több pilótát. A Kolles-csapat továbbra is két Audi R10 TDI-t indít, Christijan Albers, illetve Christian Bakkerud dirigálásával. Az Oreca által bérelt Peugeot 908 HDi-ben egyelőre Olivier Panis és Nicolas Lapierre helye biztos. Különleges csemegének ígérkezik Nigel Mansell vadonatúj csapata: az 1992-es F1-es világbajnok két fiával, Leóval és Greggel együtt nevezett be egy, a számukra kifejlesztett Ginetta-Zytek kocsival.

A GT-1 kategóriában két gyári, illetve a Luc Alphand Adventures színeiben induló Chevrolet C6.R-re lehet számítani. Az amerikaiaknak két Ford GT, egy Lamborghini Murciélago, egy Aston Martin DBR7 és egy Saleen S7 ellen kell megküzdeniük a dicsőségért. A GT-2-ben továbbra is a Porsche 911 GT3R és a Ferrari 430 csatájára lehet számítani, de a hosszú idő óta először benevezett, az ALMS-ben „edződött” BMW M3-asokra is érdemes lesz odafigyelni.

A teljes nevezési lista: http://www.lemans.org/24heuresdumans/pages/engages_gb.html 

2 komment

Címkék: aston martin ferrari corvette peugeot porsche audi le mans wurz panis kristensen mansell 24 órás rajtlista mcnish ginetta

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr162211629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149244 2010.02.05. 09:15:41

Elég komoly nevek vannak a listán... Bár Patrick Dempsey-t nem látom - igaz ő más miatt érdekes.

Ismeretlen_148360 2010.02.05. 10:46:37

Én sokkal kíváncsibb leszek, mit nyújt majd a Mansell-família! Az a baj, hogy csak egy tud közülük rendesen versenyautót vezetni, az öreg Nigel.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása