HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Két világbajnok nem ment el az F1-es ünnepségre Bahreinbe

2010.03.16. 10:00 Real Simon says

Két volt világbajnok - Kimi Räikkönen és Nelson Piquet - nem utazott el Bahreinbe, ahol Bernie Ecclestone az összes élő világbajnokot megörökítő emlékfotóval, továbbá versenyautós parádékörökkel kívéntr megemlékezni a Formula-1 60 évéről.

Míg Mario Andretti egy 1978-as Lotust, Emerson Fittipaldi pedig a saját 1972-es világbajnoki Lotusát vezette, Nigel Mansellnek csak egy kiszuperált Thinwall Special indycar jutott. A Williams istálló hagyományőrző részlege ugyanis nem tudta Bahreinbe szállítani az angol 1992-es FW14B-jét.

Räikkönen távolmaradása valahol érthető, hiszen ő idéntől egy másik világbajnoki sorozatban (WRC) aktív, és egyébként sem szereti az efféle felhajtást. Nelson Piquet távolmaradása azonban elgondolkodtató. Kézenfekvőnek tűnne a magyarázat, hogy a háromszoros világbajnok nem kívánt újfent konfrontálódni a sajtóval a fiát, Nelsinhót a szingapúri manipulációs botrány miatt ért kritikák okán. Az is érthető lenne, ha Nelson Sr. üzleti elfoglaltságaira hivatkozva mondta volna le a bahreini meghívást - azonban úgy hírlik, nem is kapott meghívót.

Az újjáalakult Lotus Racing - amely családias ünneplésben részesítette két korábbi bajnokát, Fittipaldit és Andrettit - minden bizonnyal adott volna egy pályabelépőt Piquet számára is, aki 1988-89-ben versenyzett az angol istállónál. (Feltéve, hogy nem hozza magával a személyi edzőjét...)

Piquet-t talán nem hozta lázba a vasárnap délelőtt elkészített világbajnoki csoportkép, amelyen - többek, köztük David Coulthard felháborodására - Michelle Yeoh is szerepel, akinek aztán végképp semmi köze az F1-hez (pláne a világbajnokokhoz). Mindössze annyi, hogy civilben a kínai származású színésznő Jean Todt FIA-elnök felesége...

De ez az egész 60 éves történet ott sántít leginkább, hogy a száguldó cirkusz valójában tavaly futotta a 60. szezonját (1950-ben indult, tessék utánaszámolni!). De ha már mindenáron idén akarnak megemlékezni róla, legalább a legelső GP helyszínén, Silverstone-ban tegyék ezt, ne Bahreinben...


6 komment

Címkék: f1 megemlékezés formula 1 ecclestone száguldó cirkusz jean todt bahreini gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr72211710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_152981 2010.03.16. 16:51:06

Azt szinte boritékoltam volna hogy Kimi nem lesz ott, nem azért mert wrc-ben nyomja idén hanem azért mert nem érdekli hidegen hagyja, ha mondjuk a Ferrarinál lenne idén akkor ott lett volna a képen de húzta volna a száját rendesen :D de hát Ő ilyen. Picquet érdekes hogy nem volt ott igaz lehet hogy meghívót se kapott. Todt feleségét én is furcsállottam ott, talán csinálhattak volna egy olyan képet ahol Ő is rajt van meg egy sziforúan világbajnokosat is. És hogy nem Silverstonban van na igen itt jön a képbe hogy itt tulajdonképpen nem is a világbajnokokról szól ez az egész hanem jó kis reklám Bahreini nagydíjnak

viktria 2010.03.16. 17:30:19

Én azt hittem, h ez a Bahreini Nagydíj szervezőinek az ötlete volt, de akkor mégsem... Hát igen, így illőbb lett volna egy (minimum) legendás pályán megtartani. Mert maga az ötlet óriási volt szerintem, függetlenül a "60"-as számtól, és sajnálom, h Kimi ezt nem tisztelte meg. (legalább a világbajnokokat)Akármilyen különc is, helye lett volna azokon a képeken. Na de ő tudja...:) Szép volt ez így is, már amennyit mutattak belőle.(mekkora élmény lehetett ez a nézőknek, majd minden világbajnokot ott látni!) Remélem a hétvégén az F1 magazinban mi is látunk majd hosszabb verziót ebből. :)

gardendesigner 2010.03.16. 18:33:00

Én megértem Kimit,hogy az emírátus és az emir , illetve Ecclestone PR-jában nem vett részt. Nem mondom, hogy nem lett volna jó, az összes élő világbajnokot együtt látni, de azt is hozzá téve, hogy mi tv nézők ebből túl sokat nem kaptunk. Nem nagyon értem az indulatokat, ami Kimi felé sugárzik egyes közösségi portálokon. Tiszteletbe kellene tartani a döntését. Mikor aktív F1-es pilóta volt, akkor is utálta a protokolt, miért lenne ez most másképp??? Inkább átesik még párszor a hajó korlátján :-))

Ismeretlen_152981 2010.03.16. 20:11:08

Gardendesigner: Bizonyos közösségi portálokon azért van ez mert egyesek nem tudják elfogadni, hogy Kimi ilyen :D és bizonyos Kimi drukkerek nem tudják elviselni ha Kimiről rosszat mondanak még ha igaz akkor se :D Ferrari Fan clubban nem egy ilyen"balhé" volt már, küzdöttünk vele jó sokat :D De ha már közösségről van szó én ezért nem járok pl Általános F1oldalakra illetve klubokba. Mert nagyon dühít ami egyes helyeken megy :S van olyan oldal ami úszító címeivel direkt hergeli egymásnak ugrasztja táborokat :S Ha bár csöppet eltértem :D cikktől de amiért ide írok itt nem az átlag megy itt értelmes hozzászólások mennek és meglehet vitatni a dolgokat (Ezt nem azért írom mert itt írom,hanem mert így gondolom :D)

gardendesigner 2010.03.16. 20:42:25

Ami számomra érthetetlen az az, hogy Kimi aktív idejében nem volt megosztó személyiség, mint akár Hamilton, vagy Alonso. Most, hogy tesz egy kitérőt a rallyba, komoly indulatokat vált ki,... pedig esze ágába sincs....Szerintem Kimi volt az a pilóta, akit nem lehetett nem szeretni, még ha nem is neki szurkolt valaki. Hogy van ez, a fene sem érti....

Ismeretlen_149536 2010.03.16. 22:35:40

Na kérem, akkor majd én megmondom a tutit. :) 1. Kimi szerintem igenis megosztó személyiség. Én pl. nem voltam oda érte, (mondjuk anno Sennáért, és a régi Schumacherért sem), de elismerem, hogy rendkívül jó versenyző (a másik kettő pedig az F1 all times TOP3-jában is ott van). A személyisége viszont engem nem fogott meg. A Rallyban folyton vigyorog, előtte az F1-ben soha. Örülök hogy megtalálta amit keresett. 2. Az arab futamokra a rongyrázás jellemző, mert pénz az bizony van. Épp csak néző nincs ott, de sebaj, az évi 2-3 arab futam majd eltelik valahogy. Ez is, én már alig vártam hogy végre elteljen. 3. A 61. évfordulós fotózásról annyit, hogy azt a tradicionálisan legexkluzívabb, és az F1-hez igen szorosan köthető Monacoban kellett volna megejteni.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása