HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Egy rakás szemét a Dallara kasztnija – mondja egy Hispania-alkalmazott

2010.04.12. 16:04 Real Simon says

A Hispania F1 csapatánál szaktanácsadóként tevékenykedő Geoff Willis után a technikai személyzet újabb tagja, Manfredo Ravetto is élesen kritizálta a Dallara idei kasztniját. Emlékezetes: a Hispania F1 Team indulása csak az utolsó pillanatban vált biztossá, miután a tulajdonos, José Ramón Carabante új vezetőt nevezett ki a gárda élére, a nagy problémamegoldó hírében álló Colin Kolles személyében.

„Egy rakás szemét, amit a Dallara versenyautó címén leszállított nekünk” – mondta Ravetto. „Olyan gyenge minőségű kasztnit készítettek Formula-1-es autónak, ami technikailag még a Formula-3 szintjét sem üti meg.”

A HRT csapat életét az is keseríti, hogy az előző csapatfőnök, Adrián Campos nagyvonalúan megfeledkezett arról, hogy szerződésben kötelezze a Dallarát a kocsi továbbfejlesztésére. „A Dallara nem vesz részt a kocsi üzemeltetésében. Legyártották a kasztnikat, ez minden. Ha tovább szeretnénk fejleszteni a kocsit, csak magunkra számíthatunk” – jelentette ki Ravetto.

Erre a feladatra egyébként keresve sem találhatnának jobb embert Willisnél. A kérdés csak az, hogy a Williams, a BAR és a Red Bull istállók korábbi vezető mérnöke lát-e fantáziát a sereghajtó Hispaniában, ahol már azt is sikerként könyvelik el, ha „csak” négy kör hátrányban fejeznek be egy futamot…

1 komment

Címkék: technika willis dallara carabante colin kolles hispania f1

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr632211759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149536 2010.04.15. 22:07:05

Elkeserítő lehet ilyen körülmények között dolgozni. Teljes reménytelenség, és jövőkép nélkül. Olyan ez mint Talma meg a MotoGP. Ott vannak a csúcskategóriában, és az átlag egyorrú csak annyit lát hogy 'ezek mekkora szarkupacok', de ha a felszín mögé látsz, látod hogy ők vért izzadnak, hogy az ellenséges barátok és a barátnak álcázott ellenségek ellenére valamire jussanak. Nagyon szurkolok nekik. Pont a Hispániát reménytelennek tartom, de a Lotus és a Virgin még viheti valamire.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása