HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Csak egy új kocsit mutat be a Virgin Barcelonában

2010.05.03. 14:55 Real Simon says

Csak az egyik átalakított Virgin VR1 debütál majd a hétvégi Spanyol Nagydíjon. Az átépített (nagyobb benzintank, hosszabb tengelytáv, módosított első szárny) kocsit az újonc istálló tapasztaltabb pilótája, Timo Glock vezetheti.

Lucas di Grassinak a soron következő Monacói, vagy akár a május végi Török Nagydíjig is várnia kell, mire kipróbálhatja az átalakított kocsit.

Az átépítésre azért volt szükség, mert az első verseny után kiderült, hogy a Virgin VR1 üzemanyagtankja nem elég nagy ahhoz, hogy egy tank benzinnel végigbírja a teljes versenytávot. Glocknak és di Grassinak ezért tartalékos üzemmódban kellett mennie, nehogy kifogyjon a benzin, ezzel értékes tesztköröktől essen el a csapat.

A versenyautó átalakításának költségei nem a csapatot, hanem a tervezéssel megbízott Wirth Research kasszáját terhelik. Nick Wirth főtervező azzal indokolja a csúszást (csak az egyik kocsi készült el), hogy a csapat felszerelése a vulkáni hamu miatt késve érkezett vissza az angliai bázisra - pedig a Virgin éppen arról híres, hogy nincs szükségük szélcsatornai tesztekre, ugyanis minden CFD-tervezéssel készül.

1 komment

Címkék: barcelona bemutató átépítés új autó spanyol gp virgin racing nick wirth wirth research

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr122211787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149244 2010.05.04. 19:53:59

Kíváncsi leszek, hogy milyen aerodinamikai újítások lesznek majd láthatóak az autón, mert eddig nem sok fantázia volt a Virgin kasztniban. És persze a lényeg: sikerül-e közelebb kerülni a mezőnyhöz?! Ha +4 mp alá le tudnának menni az jó lenne. Nagyobb fejlődésről fölösleges álmodni...
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása