HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Belenyúlhat a motorokba a Ferrari

2010.05.05. 10:01 Real Simon says

Megkapta a Nemzetközi Autós Szövetség (és a többi csapat) engedélyét, így a megbízhatóság javítása érdekében belenyúlhat Formula-1-es motorjaiba a Ferrari. A csapatok 2008 óta legfeljebb nyolc erőforrást használhatnak fel egy szezonban, melyeket a szezon elején az FIA leplombál.

A Ferrari azonban olyan rosszul kezdte a szezont – mindkét kocsiban motort kellett cserélni a bahreini futam előtt, majd Alonsónak Sepangban; ezen felül a Sauber eddig három kiesést könyvelt el motorhiba miatt – hogy az olaszok kérvényezték: hadd módosítsanak a V8-as hajtóműveken.

A Ferrari a Kínai GP után alapos vizsgálatokat kezdett a motorral kapcsolatosan, melynek eredményeit azonban nem kívánta nyilvánosságra hozni. Szakértők azt gyanítják, hogy a problémák a motorba jutó levegő mennyiségére, illetve a pneumatikus szelepvezérlésre vezethetők vissza.

A nemzetközi szövetség és a többi csapat hozzájárulásával átalakított motorokat már a hétvégi Spanyol Nagydíj szabadedzésein beveti a Ferrari, hasonlóan a Sanghajban Alonso kocsiján kipróbált F-csatornához is (újfajta aerodinamikai megoldás), amelyet ezúttal Felipe Massa is megkap. Az F-csatorna versenybevetéséről a pénteki eredmények alapján döntenek majd.

Szólj hozzá!

Címkék: barcelona ferrari alonso massa fia motorcsere motorhiba spanyol gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr252211790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása