HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Palik László távozik a Hungaroring Zrt. éléről?

2010.05.18. 12:34 Real Simon says

Palik László napokon belül távozhat a Hungaroring Sport Zrt. elnöki posztjáról - értesült a STOP.hu.

A televíziós kommentátor / autóversenyző / csapattulajdonos / Hungaroring Sport Zrt-elnök hivatalosan egyelőre nem mondott le, ám a STOP.hu-nak adott interjúban nem tagadta, hogy ha úgy alakul a helyzet, kész megtenni ezt a lépést. Helyére állítólag a volt olimpiai bajnok kajakos, Gyulai Zsolt esélyes.

Mindez azért furcsa, mert a Hungaroring az idén ünnepli a Magyar Nagydíj 25 éves jubileumát, és a verseny sikerre viteléhez a pálya elnökeként (korábban elnök-vezérigazgatójaként) Palik is hozájárult.

Az interjú itt olvasható:
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=666887


6 komment

Címkék: hungaroring elnök palik lászló magyar nagydíj távozás hungaroring sport zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr982211826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.05.18. 15:51:12

Hát sajnos ez a politika. Mellesleg Zsoltot hosszú kajakos múltamnak köszönhetően régről ismerem, nem rossz srác, és biztos jól vezeti majd a Hungaroringet...........mondjuk 10 év múlva. De tartok tőle, hogy akkor esetleg már nem lesz Magyar Nagydíj. Mert ugye a mai világban a kapcsolati tőke sokszor a pénznél is fontosabb. És nem mindegy, milyen irányban van meg az a kapcsolati tőke. Mert ugye Palik Lacinak a Formula1 irányába, hiszen azt építgeti már két évtizede. Gyulai Zsoltnak meg más irányba, amit úgy hívnak hogy politika....Mert ha mondjuk Gyulait "csak" vezérigazgatónak neveznék ki, és Palik egy-két év alatt bevezetné a Forma1-be, azért az más lenne. De vadidegenként bedobni egy "zártkörű klubba" az nem túl átgondolt dolog. Sajnos ez a magyar valóság.

Ismeretlen_149536 2010.05.18. 23:01:27

Palik az egyik leggyengébb élő kommentátor (a másik gyula), de mint üzletember, és mint a Hungaroring vezetője kiváló munkát végzett. Ő csinált egész éves eseményhelyszínt a Hungaroringből, és akárhogy is de nagy szerepe van a futam évről-évre kiváló lebonyolításában és az ittartásában. Sajnálnám ha a politikai mocsok őt is elmosná, és majd az új Megváltó embere kerül a helyére. Gyulai nagyon sok sportörömöt szerzett már nekem is, de nem tudom mennyire megfelelő ember erre a feladatra. A kapcsolati tőke szerintem is nagyon fontos ebben a belterjes világban, és hát neki ilyen nincs.

Ismeretlen_149536 2010.05.18. 23:02:27

Nem Gyulait akarják valakik a NOB élére is? Ennyire univerzális szakember lenne?

Ismeretlen_148360 2010.05.19. 08:27:40

Nem teljesen értem, hogy hogy jön ide a "kapcsolati tőke"? Persze, egy többségében állami tulajdonú vállalatnál ennek is van némi szerepe, de ahogy PL is mondja az interjúban, "nincsenek pótolhatatlan emberek". Nekem amúgy az az érzésem, hogy Laci kicsit kiégett, elege van ebből. Ha keresnek, lesz más ember a helyére - kérdés, hogy Gyulai a megfelelő ember-e a posztra?

gardendesigner 2010.05.19. 09:13:04

A FOM vezetői Ecclestone-al az élen, évek óta jó viszonyt(kapcsolatot) ápolnak Palikkal és az általa vezetett menedzsmenttel, és ezt a jó viszonyt Gyulai nem biztos, hogy egyik napról a másikra ki tudja építeni (Palik több mint egy évtizede építi). Kívülállók ebből csak annyit látnak, hogy jött egy politikai váltás, és hullanak a fejek ott is, ahol nincs keresnivalója a politikának. Félreértés ne essék, nem Palikot védem, mert én magam sem szeretem, és a politikát is utálom minden téren, de tartok tőle, hogy ez a rögtön váltás nem tesz jót a Magyar Nagydíjnak.

Ismeretlen_148360 2010.05.19. 09:46:13

Persze, értem én. De egyrészt, Ecclestone már hozászokhatott, hogy itt úgy változnak a "Mikiegerek", ahogy a szél fúj (lásd: alig volt két év, amikor ugyanaz az ember, miniszter adott át díjat a győzteseknek). Másrészt, biztos vagyok benne, hogy PL-ék -üzletemberekhez méltón- megfelelően előkészítik az átadást, időben értesítik a FOM-ot a várható változás(ok)ról. Harmadrészt, nem mindenki cserélődik le ott se, csak a Zrt. vezetője (vagy vezetői).
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása