HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Red Bull kipróbálta, de nem biztos, hogy használni fogja az F-csatornát

2010.05.28. 20:13 Real Simon says

A pénteki szabadedzéseken mindkét kocsiján kipróbálta, de egyelőre nem biztos, hogy a versenyen is használni fogja az idei év technikai szenzációját, az F-csatornát a Red Bull. Ezt Christian Horner csapatezető erősítette meg Isztambulban.

"Eddig egész jól vizsgázott az F-csatornánk. Úgy tűnik, hozza azokat az eredményeket, amelyeket a szélcsatornában és a szimulátoron elvégzett kutatásaink alapján vártunk tőle. Ma este (pénteken - S.I.) kielemezzük az adatainkat, és annak függvényében döntünk a további alkalmazásról" - fogalmazott Horner. Ha a hétvége további részében leszerelnék a kocsikról az aerodinamikai segédeszközt, akkor Montrealban egy továbbfejlesztett megoldást próbál majd ki a csapat. Horner: "Első számú célunk az, hogy a többiek előtt maradjunk. A McLaren és a Mercedes-motorok különösen erősnek tűnnek a pálya utolsó szektorában, ezért semmit sem mondhatunk biztosra."

"Ma este mindent alaposan ki fogunk elemezni" - erősítette meg a vb-éllovas Mark Webber, akinek péntek délutáni programját motorhiba szakította félbe. "Ez után hoznak döntést a mérnökeink."

A másik istálló, amely régóta "adós" az F-csatornával ellátott modell bemutatásával, a Mercedes GP. "Az F-csatorna egy folyamatban lévő projekt" - erősítette meg Ross Brawn technikai igazgató. "Nagy szükségünk lenne néhány tesztelési lehetőségre, hogy próbára tehessük a saját megoldásunkat."

Brawn és Horner egyetért abban, hogy az F-csatorna vonatkozásában továbbra is a McLaren az éllovas. "Nagyon okos húzás volt a McLarentől, hogy már a téli teszteken forszírozták az F-csatorna kifejlesztését. Nekünk többieknek, akik utólag igyekeznek működőképessé tenni a rendszert, ez nagy kihívást jelent" - ismerte el Brawn.

Szólj hozzá!

Címkék: isztambul red bull mark webber török gp ross brawn mercedes gp christian horner

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr652211841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása