HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Red Bull-saga: Webber arra kérte Vettelt, hogy lassítson a baleset előtt

2010.06.02. 17:03 Real Simon says

Mark Webber azt kérte a csapatrádión keresztül, hogy Vettel vegyen vissza a tempóból, egy körrel azelőtt, hogy a Red Bull két kakasa összeütközött a Török Nagydíjon. Ezt csak ma hozta nyilvánosságra Christian Horner csapatvezető.

Webber az első 40 körben vezette a versenyt, de a csapat arra intette, hogy óvatosan bánjon a motorral, nehogy túlfogyasszon. Webber rádión arra kérte a csapatot, szóljanak Vettelnek is, hogy vegyen vissza – ez azonban nem történt meg, mivel a csapat szerint a McLarenek túl közel voltak. Vettel a 41. körben, a 12-es kanyar előtt befurakodott a csapattársa mellé, majd amikor jobbra húzta a kormányt, a két kocsi féktávon összeütközött. Vettel a helyszínen kiesett; Webber egy orrcsere után bejött harmadiknak.

„Nyilvánvaló volt, hogy a McLaren egyenesekben tapasztalható sebességelőnye miatt nem engedhettük meg, hogy a nyakunkra húzzuk őket” – mondta Horner az autosport.com-nak. „Mark az előző körben azt kérte, hogy Sebastian is vegyen vissza egy kicsit, de ezt nem tehette meg, mivel a McLarenek nagyon közel voltak.”

„Úgy látszott, hogy Marknak problémái vannak a hátsó kerekekkel – legalábbis így tűnt a depófal mellől. Sebastian a 39. és 40. körben nagyon gyorsan felzárkózott Mark mögé, megkockáztatott egy előzési manővert a 41.-ben, de mindketten olyan helyzetben találták magukat, amiben nem szerettek volna lenni” – mesélte Horner, azt sugallva, hogy Vettel kocsija valamiivel gyorsabb volt a baleset előtt.

A baleset miatt elhidegült a két pilóta közötti, eddig kifejezetten barátinak mondható viszony. „Az érzések magasra csaptak vasárnap, de minkét pilótánk vérbeli profi. Nem valószínű, hogy ezután együtt fognak kijárni kocsmázni, de profikhoz méltón fognak dolgozni a következő versenyeken is. Végeredményben ugyanazért a csapatárt hajtanak, és mindketten tudják, mik a szabályok” – elemezte az új helyzetet Horner.

4 komment

Címkék: botrány baleset balhé webber isztambul vettel red bull török gp christian horner

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr252211855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.06.02. 17:53:16

Hát én nem tudom ki hogy van vele, de én még most is azt hiszem, hogy a Forma-1 a versenyről szól. Érdekes lett volna annak idején, ha mondjuk Senna szól rádión a csapatnak, hogy az a csúnya Prost lassíthatna egy kicsit, mert meg szeretné előzni. Vagy éppen fordítva. Csapat érdek ide vagy oda, itt a pilóták csapaton belül is riválisok, legfeljebb egymásra jobban kellene vigyázniuk.

Ismeretlen_148360 2010.06.02. 18:58:07

Ezek csak töredék információk, amiket kapunk. Másrészt, senki nem érezheti át igazán, mi megy végbe egy versenyző agyában 300-as tempóval száguldozva, a győzelmére, meg a vb-re gondolva. Webber annyit kért, hogy ha már neki lassítania kell, fogják vissza pár kör erejéig Sebet is. Ehhez sztem "joga" van annak, aki vezeti a versenyt, és a csapattársa követi.

gardendesigner 2010.06.02. 19:46:27

Ezzel most nem tudok egyet érteni. Van két versenyző, az egyiknek kicsit spórolni kell az üzemanyaggal, hogy végig tudjon menni (az ok mindegy) A másiknak nem kell spórolni, mert úgy áll, hogy nagy tempónál is elég az üzemanyag (az ok a verseny szempontjából megint csak mindegy) Akinek több van(mármint benzin), az inkább érjen be a célba 6-8 liter benzinnel, és ne előzze meg a másikat, csupán azért, mert annak fogytán volt a benzinje és azért nem tudott tempót menni? És az mindegy, hogy hogyan spórolta össze, haza úgy sem viheti :-).....Legalább is szerintem. Egy kicsit zavarosnak tűnik, de remélem azért érthető

Ismeretlen_148360 2010.06.02. 22:56:27

Nem olyan zavaros... És nem baj, ha nem egyezik a véleményünk, sőt!:) Persze, a WEB-VET vitában én se vagyok 100%-os, mind a két csávót nagyon komázom, egyiknek se kívánok rosszat. De szerintem Vettel volt türelmetlen.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása