HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Tovább feszül a húr a Lotus és a Force India vitájában

2010.06.02. 10:39 Real Simon says

Egy londoni bíróság teljeskörű jótállást ítélt meg a Lotus F1-es istálló tulajdonosa, az 1Malaysia Racing Team javára abban a perben, amelyet a Force India F1 Team indított a francia Aerolab/Fondtech tervezővállalat és az 1Malaysia konzorcium (Lotus) ellen.

A Force India azzal vádolja az aerodinamikai tesztekre és kivitelezésre specializálódott Aerolabot, hogy a csapat engedélye nélkül lemásolta a szélcsatornai modelljüket, és Mike Gascoyne főkonstruktőr annak segítségével építette meg az idei Lotus T127 versenyautót.

Az Aerolab tagadja, hogy adatokat adott volna át a Lotusnak – ezt azonban a Force India nem ismeri el, ezért továbbra is fenntartja keresetét a londoni bíróságnál. Vijay Mallya csapata mai (szerda) sajtóközleményében megerősíti: 2009 őszén közel egymillió eurót fizettek az Aerolabnak a szélcsatornai munkálatokért, amit azonban most visszakövetelnek.

A Force India ügyvédei azzal érvelnek, hogy a Lotusnak komoly versenyelőnye származott a szélcsatornai modell és az ahhoz kötődő információk kiszivárogtatásából. A Lotus azonban – noha másodfokú alperesként szerepelt az idézésben – most garanciát kapott a bíróságtól, hogy nem vonják őket felelősségre.

A jogi perpatvar kiváltója, a Lotus T127 modellje a Fondtech szélcsatornájában

Szólj hozzá!

Címkék: per modell szélcsatorna force india vijay mallya mike gascoyne jogvita lotus racing aerolab

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr62211853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása