HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Trulli kapja meg a Lotus új kasztniját Valenciában

2010.06.18. 20:39 Real Simon says

Mint két egymást felüllicitáló gentleman, egymásnak dobálták a „labdát” a Lotus pilótái, amikor a csapat felajánlott nekik egy vadonatúj kasztnit a valenciai Európa GP-re.

A szezon első nyolc futamán Heikki Kovalainen nyújtott meggyőzőbb teljesítményt (legjobb eredménye a Melbourne-ben elért 13. helyezés), míg a technikai hibák oroszlánrészét Jarno Trullinak kellett benyelnie (legjobbja egy 15. hely Monacóban). A Lotus joggal volt büszke arra, hogy a finn Montrealban versenyben volt De la Rosa Sauberjával, meg tudta előzni az egyik Renault-t (Petrov), valamint a két másik újonc istálló kocsiját. Trulli eközben végig balanszproblémákra panaszkodott, és a 43. körben az erős vibráció okozta fékhiba miatt kiállni kényszerült.

Eredetileg Kovalainennek szánták a most elkészült T127-es kasztnit, Heikki azonban – Mike Gascoyne technikai igazgató elmondása szerint – egyből hárított: „Jarnónak gondjai vannak, adjátok inkább neki az új kocsit!”. Erre kitört a „gentlemanek csatája”, Trulli ugyanis visszautasította a finn gáláns ajánlatát, mondván: „Nem akarom, hogy Heikki úgy érezze, hogy a csapat engem favorizál – adjátok csak oda neki!”

Gascoyne szerint a Lotus kanadai eredménye azt mutatja, hogy egy kezdő csapatnak a kevés tesztelés és gyér versenytapasztalatok ellenére is lehetnek esélyei, ami rendkívül pozitív üzenet az F1 szereplői számára. „Jelenleg úgy hat-hét tizeddel lassabbak vagyunk, mint az élmenők, de a Silverstone-ra betervezett nagy fejlesztési csomagunk fél másodperccel közelebb vihet minket hozzájuk. Hogy rendszeresen elcsenhetünk-e helyezéseket a nagyobbaktól? Aligha, de a két pilótánk tapasztalata révén, ha bárki rossz napot fog ki, vagy nem jön össze neki az elvárt köridő, eljöhet a mi időnk” – véli a „Rottweiler”.

„A szezon elején az volt a célunk, hogy a legjobbak legyünk az újoncok között. Most ott tartunk, hogy megpróbáljuk lenyomni a Saubert a kvalifikáción, a versenyen pedig a Williamsek és az egyik Renault ellen csatázunk. Itt már arról szól a történet, hogy a középcsapatok egyike legyünk, ne csak az újoncok legjobbja" - értékeli a helyzetet Gascoyne.

Jarno Trulli (ITA) Lotus T127 - Cosworth, Kanadai GP, 2010   Fotó (c) Lotus F1 Racing

3 komment

Címkék: lotus williams renault valencia új autó sauber heikki kovalainen mike gascoyne kanadai gp jarno trulli európa gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr132211873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.06.19. 08:39:35

Bár én drukkolok a Lotusnak, de bevellom még korainak tartom, akár csak célként is a középmezőnyt. Gascoyne önbizalma talán érthető, ha csak saját magából indul ki, de rajta kívülálló körülmények is jelentősen befolyásolják a fejlődést, és azt hiszem a tesztek hiánya az új csapatoknál halmozottan is determinálja a továbblépés lehetőségeit. Mindenesetre, az látszik, hogy a Lotus stabil csapat, és nem rövid távra tervezi az F1 részvételt.

Ismeretlen_148360 2010.06.19. 11:00:34

Jó meglátások. Szerintem is korai még a középmezőnyt emlegetni - előbb látványosan el kéne lépni az újoncoktól. Montrealban besikerült ez a 16. Kovának, de tudjuk, h csak azért végzett Petrov előtt, mert az orosz kétszer is nem betervezett depózásra kényszerült. Másrészről ez az F1: ha van egy morzsányi sikerélményed, azt világgá kell kürtölni, hogy a laikusokhoz is eljusson (és azt higgyék, máris ez a nyerő csapat). PR a javából - és Gascoyne ebben is profi.

Ismeretlen_149536 2010.06.19. 15:17:06

Ez a dolga. Nagy célokat kitűzni, és hangoztatni. De ez a "ha bárki rossz napot fog ki, vagy nem jön össze neki az elvárt köridő, eljöhet a mi időnk" mondat mesteri. Halovány esély, de akkor rettegjetek! Jóóóó Hajrá Lotus!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása