HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kubica 2012-ig hosszabbított a Renault-val

2010.07.07. 16:55 Real Simon says

Robert Kubica két évvel meghosszabbította szerződését a Renault F1 Teammel – jelentette be a csapat szerdán. A 25 éves lengyelt korábban (még Felipe Massa szerződés-hosszabbítása előtt) a Ferrarival, nemrégiben pedig a Mercedesszel is hírbe hozták, de most kiderült: Kubica végig a Renault-ban gondolkozott.

„Könnyű és egyértelmű döntés volt számomra, hogy annál a csapatnál folytassam, ahol otthon érzem magam” – mondja a lengyel a sajtónyilatkozatban. „Számomra fontos, hogy a megfelelő hangulatban, egy csapat jó emberrel dogozhassak, ahol mindenki egy irányba húz. Ezt próbáltam felépíteni az első naptól fogva a Renault-nál.”

„Úgy vélem, sokat értünk el együtt, és hiszem, hogy rengeteg erőfeszítéssel, idővel és a megfelelő megközelítéssel még előrébb léphetünk. Ez a célunk, így hát továbbra is keményen fogunk dolgozni minden fronton, és nemcsak ebben a szezonban, hanem jövőre is, amikor várhatóan jelentős szabályváltozások következnek be. Nagyon várom már az új kihívást!” – türelmetlenkedik Robert.

Eric Boullier csapatfőnök szerint Kubica megtartása kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a Renault visszatérjen a bajnoki esélyesek körébe. „Örülünk annak, hogy Robert velünk marad a következő két szezonra, és köszönöm neki, hogy hitt a csapatban. Egyértelműen az a célunk az elkövetkezendő időszakban, hogy esélyesek legyünk a bajnoki címre. Ehhez pontosan olyan kaliberű pilótára volt szükségünk, mint Robert, aki gyors, eltökélt és nem szokott hibázni. A szezon első felében mutatott teljesítménye kitűnő volt, és remélem, a jövőben együtt érünk el nagyszerű dolgokat.”

Kubica jelenleg a vb 6. helyén áll, 83 ponttal. Ez tizenhattal kevesebb, mint az 5. helyezett Fernando Alonso pontszáma.

6 komment

Címkék: szerződés renault robert kubica hosszabbítás eric boullier renault f1 team

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr512211899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.07.08. 08:47:10

Nekem van egy összeesküvés elméletem. Jövőre a Renaultnál Kubica Raikönnen páros, Petrov viszi a pénzét a Sauberhez, De La Rosa pedig talán tesztpilóta lesz megint. Ez olyan "női megérzés" pasi létemre :-) Vélemény?

Ismeretlen_148360 2010.07.08. 09:34:55

Hmm, érdekes elmélet. Nem hiszem, hogy Räikkönen visszajön az F1-be, egyre jobban megy neki a ralizás. Viszont az, hogy Kubica 2 évre leszerződött a Renault-hoz (miért írtam ide az előbb reflexből Ferrarit?!), nem jelenti azt, hogy ha kellően komoly érdeklődő lenne iránta 'máshonnan', ne hagyhatná el a fedélzetet. De adja az ég, hogy ő emelje fel újra a Renault-t vb-szintre, akkor nem kell elmennie sehova.

gardendesigner 2010.07.08. 10:00:23

Kimi visszatérésére fogadást ajánlok. Legyen a tét egy sör (esetleg több is :-) ) a Hungaroringen. Ha nem is idén (nem hiszem, hogy egy hónap alatt kiderülne ezzel kapcsolatban bármi is), akkor jövőre. Bár tudom, hogy nagy a tét, és a kockázat, azért remélem állod....:-)

Ismeretlen_148360 2010.07.08. 10:49:28

Tartom a fogadást, de én inkább boros vagyok, úgyhogy egy üveg jó minőségű (Bordeaux Grand Cru azért nem kell!;)) vörösbort ajánlok tétnek. És azt mondom, hogy Räikkönen két éven belül nem tér vissza az F1-be. Tartod?

gardendesigner 2010.07.08. 10:58:42

Természetesen tartom, de ha én nyernék, akkor a vöröset váltsuk száraz fehérre. Vörös borból egy soproni különlegességet ajánlok, ha fehér (márpedig én nyerek) akkor egy somlóhegyi juhfark....:-)

Ismeretlen_148360 2010.07.08. 15:43:41

Deal! ;)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása