HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Alonso még mindig hiszi, hogy világbajnok lesz

2010.07.13. 08:27 Real Simon says

A Ferrari a „dicsőséges” 14. (Alonso) és 15. (Massa) helyen zárta a hétvégi Brit Nagydíjat. Ez azonban nem tántorítja el Fernando Alonsót attól, hogy továbbra is bízzon a csapat világbajnoki elsőségében.

A spanyol – vélhetően kuplunghiba miatt – elrontotta a rajtot Silverstone-ban, ezzel visszaesett az ötödik helyre, majd Vettel visszaesése után Robert Kubicával csatázott a harmadik helyért. Vitatott előzése miatt a spanyolnak át kellett hajtania a boxutcán, ezt azonban csak a safety car kiállása után tehette meg, ami miatt a középmezőnybe esett vissza. Fernandót a futam végén még egy lassúdefekt is hátráltatta, így végül tizennegyedikként intették le.

„Igen, azt gondolom, hogy nyerni fogok” – hangzott a spanyol optimista helyzetértékelése a Ferrari kukába való versenye után. „Valenciában és Silverstone-ban elmaradtak a pontok, de ez az a pont a bajnokságban, amikor meg kell mutatnunk, hogy akarjuk a címet, hogy esélyesek vagyunk. A verseny után bizakodóbb vagyok, hogy meg fogjuk nyerni a bajnokságot” – summázta Alonso a hétvégén történteket.

A Red Bull RB6 és a McLaren MP4-25 erősségét látva Fernando jóslata túlságosan is optimistának tűnik. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a Renault két világbajnoki szezonjában (2005, 2006) éppen a spanyol fókuszáltsága, összetartó ereje volt a kulcs ahhoz, hogy akkori csapata a szezon hajrájában felülkerekedett a McLarenen, illetve a Ferrarin.

Alonso és Domenicali csapatfőnök a verseny után. A spanyol még mindig hiszi, hogy világbajnok lehet, pedig a szezonnyitó óta nem nyert futamot  Fotó (c) Ferrari

7 komment

Címkék: ferrari alonso világbajnok fernando silverstone brit nagydíj

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr152211907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.07.13. 09:34:47

Amíg Domenicali vezeti a Ferrarit, addig a spanyol fókuszálhat egész nap, nem lesz egybe a csapat. De egy dolgot azért már most, a szezon felénél megnyertek.......a nyilatkozat háborút. Azért ez is valami....:-)))

Ismeretlen_148360 2010.07.13. 10:07:07

Tévedtem a Ferrarival kapcsolatban. Azt jósoltam a szezon előtt, hogy Massa a szezon elején olyan gyors lesz, mint Alonso, de a spanyol a szezon közepétől fokozatosan "átveszi a hatalmat". Massa egész évben nincs sehol, és az utóbbi futamokon mutatott teljesítménye alapján erősen megkérdőjelezem a Ferrari 2 éves szerződés-hosszabbítását. Ha ennek is Domenicali áll a hátterében, nem tudom, mit keres még a csapatnál.

Ismeretlen_149244 2010.07.13. 10:34:39

Domenicallit ki kell rúgni. Ez az én tömör véleményem. A fejlesztési ütemek nem egyenletesek, sok hibás taktikai döntés. Ha nem olasz lenne már rég nem lenne ott. Alonso kitartása dícséretes. Igazából egy Ferrari pilótának nem is szabad másképp nyilatkoznia. Főleg ha még összeakad párszor a Red Bull és McLaren gárdája akkor meg jól jöhet ha a sarkukban van. Kubica is nyerhetett volna 2007-ben - de ott nem tartottak ki.

gardendesigner 2010.07.13. 10:40:07

Meggyőződésem, hogy Domenicalit általunk ismeretlen szálak fűzik Montezemolóhoz, mert annyi balf...-ot nézett már el neki, hogy annyi talán az előző 57 évben összesen nem volt a Ferrarinál. Massa szerintem teljesen motiválatlan, főleg Alonso árnyékában, és bár kettőjük viszonyáról a csapat nem enged (érthető okokból) nyilatkozni, de a boxutcás történet óta (vagy talán már azóta, hogy Alonsó az érkezéskor megpróbálta Massa mérnök team-jét átcsábítani) nem hiszem, hogy minden reggel együtt kávéznának....

Ismeretlen_149244 2010.07.13. 13:17:51

Meg azt se felejtsük el h egyikőjük sem az a kaliberű autófejlesztő mint Schumacher. Rossz autóval pedig nincs motiváció. A mérnökgárda sem a régi már. Majd ha jön egy új diktátor... Addig meg marad a lelkesedés.

gardendesigner 2010.07.13. 14:05:29

A lelkesedést inkább hurrá optimizmusnak nevezném, és ez a Ferraritól, bevallom őszintén elég szánalmas...

Ismeretlen_148360 2010.07.13. 14:12:44

Nem látok problémát azzal, hogy Alonso "megpróbálta átcsábítani" Massa mérnökeit (ha igaz). Ismerjük Fernandót, ő mindig győzelemben gondolkodik, és pontosan tudja, hogy ehhez az elérhető legjobb emberekre van szüksége. Ha a Ferrari nem szab ennek gátat, az a csapat hibája - és már megint Domenicali felelősségénél tartunk. DP27: a mérnökgárdával szerintem nincs semmi gond, a Ferrari még mindig a legversenyképesebb feltételeket kínálja. A motiváció hiányát már én is nagyobb gondnak érzem, habár Alonso mellett ezzel sincs gond; ez sokkal inkább Massa oldalán mérhető le. Domenicali nem elég erőskezű vezető ahhoz, hogy összefogja a szálakat - ennyi!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása