HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Éleződik a feszültség a Ferrari és az FIA között

2010.07.16. 12:47 Real Simon says

A Ferrari a sajtó nyilvánosságát is felhasználta ahhoz, hogy tisztára mossa magát a Fernando Alonsót ért büntetések sorozatában. Az olaszok sportigazgatója, Massimo Rivola ugyanis kitálalt a La Stampának, amivel könnyen magukra haragíthatják a jó hírükre mindig érzékeny FIA illetékeseit.

Valenciában az bántotta a maranellóiakat, hogy pont az ő két pilótájuk, Alonso és Felipe Massa elé küldték be a biztonsági autót, amivel – közvetetten – Alonsóék elveszítették esélyüket a dobogóra. Hasonló eset történt a múlt hétvégén, Silverstone-ban is, amikor Charlie Whiting versenyigazgató közölte, hogy Alonsónak maga elé kellett volna engednie Robert Kubicát, mivel korábban szabálytalanul (a pályáról lesodródva) előzte meg a Renault pilótáját.

Whiting a verseny után így nyilatkozott: „Háromszor is közöltem a Ferrarival, hogy véleményem szerint [Alonsónak] maga elé kellene engednie Kubicát.” A versenyigazgató szerint a vitatott előzés után „azonnal” közölte ezt a csapat vezetőivel a belső e-mail rendszeren keresztül. A Ferrari szerint azonban ez csak az igazság fele.

Massimo Rivola sportigazgató szerint ez az „azonnal” 1 perc 55 másodpercig tartott, és addigra Alonso megelőzte Alguersuarit, Barrichello pedig Kubicát, vagyis a spanyol nem egy, hanem három pozíciót veszített volna, ha maga elé akarja engedni a lengyelt.

Whiting azt is mondta, hogy a versenyigazgatóság a futam után fogja kivizsgálni az esetet, majd tíz perccel később megjelent az információs monitoron, hogy Alonsót boxutcán áthajtásos büntetésre ítélték. Ennek letöltése szintén 3-4 pozíció elvesztésébe került volna, de az időközben pályára küldött safety car még tovább rontotta a Ferrari-pilóta helyzetét – kishíján lekörözték. (Valenciában is a biztonsági autót okolták a visszaesés miatt.)

A Ferrari szerint a csapat nem kíván ujjat húzni az FIA-val azáltal, hogy egyik vezetőjük elmesélte az ügy részleteit a La Stampának. Mindössze az volt a céljuk, „hogy mindenki megértse: nem vagyunk hülyék” – fogalmazott Rivola.

5 komment

Címkék: ferrari büntetés magyarázat kubica alonso valencia safety car silverstone massimo rivola

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr602211916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.07.16. 15:07:13

Azt hiszem egy ilyen múltú csapatnak, és egy kétszeres világbajnoknak azonnal kellett volna reagálnia a hibára, nem arra várni, hogy hátha a versenybíróság nem vette észre a kanyar levágását, vagy ha észre is vette, nem ítéli szabálytalannak. Ez megint egy Ferrari féle utólagos magyarázkodás, és ha a FIA csak 1,5 perc múlva reagált, a problémát akkor is maguknak okozták. Az pedig, hogy a biztonsági autó számukra kedvezőtlen időben jött be megint, még nem jelenti azt, hogy a FIA összeesköüdött a Ferrari ellen, mert ugye az magától csak úgy nem kezd el kóvályogni a pályán :-).És megint eljutottunk a balfék Domenikáli Pistához...:-)

Ismeretlen_148360 2010.07.16. 15:15:44

Gardendesigner, nem akarsz a szóvivőm lenni? ;)

gardendesigner 2010.07.16. 15:22:47

Hát nem az vagyok????? :-)))

Ismeretlen_149536 2010.07.18. 22:09:30

Van egy szabály, amit én mint átlaghülye megértek: Ha egy autó 4 kerékkel elhagyja a pályát, és ezzel pozícióelőnyhöz jut, a megszerzett előnyt a lehető leghamarabb vissza kell adnia. Alonso 4 kerékkel elhagyta a pályát. (Kiszorították, de ez lényegtelen, elhagyta a pályát.) Kétszeres világbajnokként illene ismernie a szabályt, és kérdés, kérés és felszólítás nélkül azonnal visszaadni a pályán kívül szerzett előnyt. Nem tette meg, hát megbüntették. Ennyi a történet. Most szar a Ferrari mint autó, és szar mint csapat, ezért most kenik a szart másra is, mert jut.

gardendesigner 2010.07.21. 09:01:29

Domenicali nem adja fel. Gondolom olvastátok a legújabb ötletét, Hihetetlen, és érthetetlen, hogy egy ilyen infantilis idióta mit keres még a király kategóriában....
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása