HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Ferrari-botrány: filléres büntetéssel szúrta ki a szurkolók szemét az FIA

2010.07.25. 19:12 Real Simon says

A Ferrari évi 300 millió dollárra saccolt költségvetéséhez képest zsebpénznek számító büntetéssel, 100 ezer dollárral „szúrta ki” az F1-rajongók szemét az FIA versenybírósága Hockenheimben. Felipe Massa a Német Nagydíjon csapatfőnöki utasításra elengedte maga mellett Fernando Alonsót, aki így nyerni tudott, a rajttól az 50. körig vezető brazil előtt.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a verseny leintése után nem átallott kijelenteni a tévékamerák előtt, hogy „szó sem volt csapatsorrendről”. Ezt követően az FIA versenybírói beidézték a csapat két vezetőjét, Domenicalit és Luca Baldisserrit, valamint a két pilótát hivatalos meghallgatásra. A felek meghallgatása után a versenyigazgatóság (a tapasztalt szakembernek számító Paul Gutjahr vezetésével) úgy döntött, hogy a Ferrari megsértette a sportszabályzat 39. § 1. cikkelyét, valamint a 151. § C pontját, amely a sport érdekeivel ellentétes viselkedést határozza meg.

Az enyhe büntetést akár úgy is értelmezhetjük, hogy a Ferrari boldogan befizetne minden futam után százezer dollárt, ha az FIA cserébe „szemet huny” a csapatsorrend tilalmának megszegése felett, és így övék lehet a világbajnoki cím. Ezzel azonban még nincs vége a történetnek. A nemzetközi szövetség ugyanis – a közönség felháborodását érzékelve – kilátásba helyezte a csapatsorrendet tiltó szabályozás újratárgyalását, illetve jóval szigorúbb büntetési tételek foganatosítását.

STOP PRESS. A Ferrari vasárnap este 8 óra előtt közleményben jelentette be, hogy "a sport érdekében nem kívánunk fellebbezni a 100 000 dolláros büntetés ellen". Milyen szép gesztus!

3 komment

Címkék: ferrari botrány büntetés alonso massa fia hockenheim domenicali német gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr192211924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.07.25. 19:53:44

Ahogy azt ez az idióta Domenicali is szeretné, minden futam után legyen szabálymódosítás. Szegény Massát nem elég, hogy a mérnökével hátba szúratta, még a nyakába is varrják , mondván valamit félre értett.A Jean Todt által vezetett FIA részlehajlása a döntéssel egyértelműen tetten érhető, remélem a Motor Világtanács szeptemberben komolyan veszi a dolgát. Eddie Jordan kissé megforgatta őket és csupán az egész világot próbálták hülyének nézni....még most is fel tudnék robbanni...

Ismeretlen_131300 2010.07.25. 23:53:05

Miért van az, h az illetékesek félnek igazi büntetéseket kiszabni, múltkor a SC kapcsán Hamilton vigyoroghatott mindenki arcába, most meg a Ferrari ment a mennybe, mert megúszták az egész incidenst egy ilyen aprósággal. Hol marad itt az igazi verseny, ezek után milyen alapon várják el, h a többi csapat betartsa a szabályokat? Egyáltalán a rajongóktól miért várják el, h súlyos pénzeket fizessenek ezért? Kész tragikomédia az egész...

Ismeretlen_149536 2010.07.28. 20:06:34

A Ferrari az F1-ben olyan mint a sötétített üvegű Merci az úton. Az a szabály ami neki tetszik. Az FIA által a külön spéci megállapodás keretében a Ferrarinak fizetett jogdíj (ami a TV közv. után jár) bőven több mint 100k $ még ha csak ezt az 1 futamot nézzük is. Magyarul nincs büntetés! És ezt nekünk el kell fogadni. CSALÓK!!!!!!!! Azt meg valaki magyarázza már el nekem, mint átlaghülyének, hogy miért kell ennyire amatőr módon közölnie egy Ferrari csapatvezetésnek, hogy "Fiúk, most csalni fogunk!"????? Miért nem azt mondják, hogy "A kikerics éjjel virágzik", vagy "erősödni fog az északkeleti szél, és nő az UV sugárzás is." - Ebből csak a beavatott 3-4 ember tudná, hogy "Engedd el a csapattársad, vagy kibelezünk a futam után." Amatőrök, csalók, csalók, csalók!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása