HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Ferrari-botrány: az Olasz GP előtt kerül sor az FIA tárgyalására

2010.08.03. 11:17 Real Simon says

Szeptember 8-ra (az Olasz Nagydíj előtti szerdára) tűzte ki a Motorsport Világtanács legközelebbi ülésnapját a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA). Ezen az ülésen fogják érdemben megtárgyalni a Ferrari Hockenheimben alkalmazott csapatutasítását, amikor az olasz istálló egy (alig) kódolt üzenetben felszólította az 59 körön keresztül vezető Felipe Massát, hogy adja át az első helyet csapattársának, Fernando Alonsónak.

Érdekesség, hogy nem Jean Todt FIA-elnök, hanem sportügyekben illetékes helyettese, Graham Stoker lesz a Világtanács ülésének elnöke. Todt vélhetően azért vonta ki magát a feladat alól, nehogy az a vád érhesse a szövetséget, hogy a döntéshozatal során a Ferrarinak próbál kedvezni. (Jean Todt 1993 és 2007 között dirigálta a Scuderiát).

A Német Nagydíj versenybírái a helyszínen 100 000 dolláros bírságot róttak ki a Ferrari csapatára, ami a szabályok engedte legnagyobb összeg (ez csak nemrég derült ki).

Szólj hozzá!

Címkék: ferrari botrány alonso massa fia hockenheim jean todt motorsport világtanács csapatsorrend graham stoker

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr482211946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása