HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Új bajnoka van az F3 Euroszériának és a Formula Renault-nak

2010.09.20. 06:15 Real Simon says

Két fontos utánpótlás-szériában is bajnokot avattak a hétvégén. Az olasz Edoardo Mortara a Formula-3 Euroseries, míg az észt Kevin Korjus a Formula Renault 2.0 bajnoki címét biztosította be idő előtt.

 Az F3 Euroszéria mezőny a DTM betétversenyeként Oscherslebenben vendégeskedett a hétvégén. A Signature-Volkswagen csapat olasz pilótája, Mortara az egész szezonban egyenletes teljesítményt nyújtott, eddig 6 futamgyőzelmet aratott, így megérdemelten lett a sorozat bajnoka. A francia anyától és olasz apától 1987-ben született pilóta 2008-ban második lett az F3 Euroszériában (Nico Hülkenberg mögött), tavaly pedig a GP2-sorozatban próbált szerencsét, de a sikerek ott elkerülték. Nem úgy a 2009-es Makaói Grand Prix-n, amelyet megnyert a Signature Dallara-VW pilótájaként. Edoardo jutalma a mostani bajnoki sikeréért egy DTM-tesztelés lesz valamikor novemberben.

 A Korainen Bros Motorsport ifjú titánja, Kevin Korjus a World Series by Renault silverstone-i versenyei közül az elsőt megnyerte (idei hetedik diadalát aratva), a második futamon pedig a 3. helyen végzett, így az észt autós már két futammal a szezon vége előtt bebiztosította a FR 2.0 Európa-bajnoki címét. A 17 esztendős Korjus ezzel minden idők legfiatalabb FR 2.0-s bajnoka lett, amiért a Renault félmillió eurós ösztöndíját, valamint a WSR 3.5-ben való részvétel jogát nyerte el a 2011-es szezonra.

Szólj hozzá!

Címkék: kevin utánpótlás f3 formula renault euroseries mortara edoardo korjus

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr642309021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása