HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Teljes Ganassi-siker a Daytonai 24 óráson

2011.01.30. 22:32 Real Simon says

Hat éven belül negyedszer diadalmaskodott a Chip Ganassi Racing kocsija a Daytonai 24 órás viadalon. Scott Pruett a negyedik győzelmét aratta a hajnali köd miatt szüneteltetett futamon.

A győztes Riley-BMW-t a Scott Pruett vezette brigád kormányozta (Pruett, Graham Rahal, Memo Rojas, Joey Hand), két másodperccel megelőzve csapattársaik, Scott Dixon, Juan-Pablo Montoya, Dario Franchitti és Jamie McMurray kocsiját. Graham Rahal pontosan 30 év elteltével lépett édesapja, Bobby Rahal nyomdokába Daytonában.

A leintés előtt 8 perccel az egyik prototípusnak kitört a jobb hátsó kereke, ezért sárga zászlóval visszafogták a mezőnyt. Az amerikai módi szerint azonban az utolsó körre elengedték a falkát, de Dixon nem tudott előzési pozícióba kerülni Pruetthez, aki így negyedik daytonai diadalát szerezte. A tavalyi győztes Action Express csapat Riley-Porschéja ezúttal harmadikként ért célba, Joao Barbosa, Christian Fittipaldi, Max Papis és Terry Borcheller jóvltából.

A mostani siker azt is jelenti, hogy a Ganassi istálló egy éven belül mind a négy nagy amerikai autóversenyt megnyerte. A Daytonai 24 órás koronája mellett övék az Indianapolis-500 (Franchitti), a NASCAR-os Brickyard-400 és Daytona-500 bajnoki címe is.

1 komment

Címkék: győzelem 24 órás; daytona; ganassi; pruett; montoya; franchitti; dixon;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr332626449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.01.31. 07:16:59

Belenéztem egy kicsit, mert még nem láttam ilyen versenyt, de nagyon tetszett. Érdekes szerkentyűk;) Már nagyon hiányzott egy kis zzzzzzz,brrrr, 4 kerék.;) Köszi!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása