HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Bemutatták a Force Indiát, teljes a 2011-es mezőny

2011.02.08. 16:10 Real Simon says

Szerverhiba miatt a tervezettnél jó 20 perccel később, de bemutatták a Force India új kocsiját, a VJM04-et az interneten. Ezzel teljes a Formula-1 idei mezőnye.

A bemutató abból állt, hogy egy kedves moderátorhölgy felolvasta a rajongók e-mailen keresztül beküldött kérdéseit a silverstone-i központ egyik termében ülő Otmar Szafnauernek (operatív igazgató), Adrian Sutilnak, Paul di Restának és a tesztpilóta Nico Hülkenbergnek. Maga a VJM04 is megmaradt ennél a konvencionális (hadd ne mondjam, konzervatív) vonalnál.


A Force India idei triumvirátusa (balról): di Resta, Sutil és Hülkenberg

Az új versenyautó erősen hasonlít a tavalyi Force Indiához. A megemelt orr, a hátrafelé ívelő oldaldoboz, a keskeny hátsó traktus mind jól bevált (más csapatok autóin is felfedezhető) megoldás. Talán egyedül a légbeömlőnyílás megoldása jelent újdonságot, amely a Mercedes 2010-es kocsijára emlékeztet (a Lotus is átvette az idei T128-ra).

Otmar Szafnauer a prezentáción elmondta: "Arra számítunk, hogy legnagyobb riválisaink továbbra is a Renault, a Williams és a Lotus lesznek. Utóbbi kettőt meg akarjuk verni, a szezon során szeretnénk felzárkózni a Renault szintjére."

A VJM04 csütörtökön, Jerezben mutatkozik be élesben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: 2011 f1; force india; di resta; bemutató; sutil; adrian; vjm04; mallya; szafnauer; hülkenberg;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr582647097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása