HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Vettel bármikor távozhat a Red Bulltól

2011.03.21. 09:45 Real Simon says

Ha a Red Bull nem tud versenyképes autót csinálni Sebastian Vettelnek, a világbajnok bármikor elhagyhatja a csapatot – nyilatkozta Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa.

Március közepén a Red Bull 2014 végéig meghosszabbította Vettel szerződését. Az energiaital-márka tulajdonosa szerint ez csak formalitás volt, miután mindkét fél közösen akarta folytatni.

"Nehezen tudom elképzelni, hogy ne tudnánk versenyképes autót csinálni Sebastiannak, és ő a szerződése ellenére arra kérne, hogy elmehessen. De ha ez mégis bekövetkezne, nem akadályoznánk meg ebben" – jelentette ki Mateschitz.

Vettel állítólag nehezen viselte, hogy 2010 végén, a világbajnoki cím megszerzése után rengeteg PR-eseményen kellett részt vennie, ezért arra kérte a csapatot, hogy a jövőben kevesebb ilyen megterhelő utazást szervezzenek neki. Mateschitz azonban úgy véli: „Eddig is igyekeztünk normális keretek között tartani Sebastian PR-eseményeit, és ez a jövőben is így lesz.”

A hírek szerint az utóbbi időben több csapat tett (vagy tehetett) ajánlatot Vettelnek, köztük a Ferrari, a McLaren és a Mercedes is. Mateschitz ezzel is tisztában van.

„Aligha létezik topcsapat, amely ne környékezte volna meg Sebastiant, de hiba lenne abból kiindulni, hogy mi meg akarjuk kötni, ha el akarna menni. Sebastian sokkal inkább ragaszkodott a hosszabbításhoz, ezért indítványozta ő a szerződés meghosszabbítását, nem a csapat. A mi felelősségünk annyi, hogy nyerő autót készítsünk számára” – mondta az osztrák csapattulajdonos.

1 komment

Címkék: ferrari red bull; vettel; sebastian; szerződés; mateschitz;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr892758036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.03.21. 14:31:34

Jó lett az új "csomagolás";)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása