HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Szigorodhat az F1-es kamionok ellenőrzése: drogot találtak egy SBK-csapatnál!

2011.05.02. 12:00 Real Simon says

Jelentősen szigorodhat az F1-es csapatok kamionjainak ellenőrzése, miután a brit vámhatóságok nagy mennyiségű drogot találtak a Kawasaki Superbike-csapatának egyik transzporterében. Négy embert letartóztattak.

A komoly drogszállítmányt Dovernél fülelték le a Kawasaki Superbike-csapatát képviselő Paul Bird Motorsport egyik kamionjában, amely a hollandiai Assenből tért vissza a szigetországba.

A brit vámhatóságok beszámolója szerint a szállítójárműből 9 kilogramm kokain, 80 kilogramm amfetamin tabletta, több mint 60 kilogramm cannabis, valamint egy kézi lőfegyver és a hozzá tartozó 35 tárnyi töltény került elő. A szállítmány piaci értéke meghaladja az egymillió angol fontot (forintban le sem merjük írni).

A hatóságok letartóztatták a Paul Bird Motorsport négy tagját, akiket azóta óvadék fejében szabadon engedtek.

A motorsportban érdekelt csapatok járműveit eddig nagyon ritkán állították meg ellenőrzésre a vámhatóságok, ez azonban mostantól megváltozhat. A McLaren Formula-1-es csapatának kamionjai hat nap alatt érnek el Isztambulba, a soron következő Török Nagydíj helyszínére, ami legalább két határellenőrzéssel jár. A Kawasaki SBK-csapatának buktája után sokkal szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak az F1-es, illetve a MotoGP szállítókamionjai is.

Fotó (c) Vodafone McLaren Mercedes

2 komment

Címkék: drog f1 kamion vám ellenőrzés formula 1 csempész

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr102871479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.05.02. 13:18:31

Ha rám hallgatnak, inkább tiszta ivóvizet csempésznek Isztambulba, az ott nagyobb kincs mint a drog :P Egyébként meg mi az hogy valakit, valahol, óvadék ellenében drogcsempészésért elengednek? Nem írom le mit csinálnék vele!

zetalax 2011.05.10. 12:14:31

Azt biztos hogy én is egy jó időre börtönbe dugnám...ne rohangáljon nekem szabadon. Amúgy meg nem semmi hogy ennyi cuccot akartak átcsempészni. Bár onnan nagyon sokan megpróbálják, de nem értem őket mivel egyértelmű hogy az onnan érkező kamionokat,kocsikat sokkal inkább ellenőrzik.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása