HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Az isztambuli pályával barátkozott Kiss Pál Tamás

2011.05.05. 21:00 Real Simon says

A GP3-sorozat magyar versenyzője, Kiss Pál Tamás ugyan csak szerda óta tartózkodik Isztambulban, a nyitófutam helyszínén, máris annyit pörgött, mint máskor egy hét alatt.

Túl van már az eligazításon, az autója műszaki átadásán, az új sisakjának és versenyruhájának átvételén, az Istanbul Otodrom bejárásán, valamint a nyitópartin, ahol az összes versenyző együtt bulizott. A Tech1 Racing 19 éves pilótája már csak arra vár, hogy végre kigurulhasson versenyautójával az aszfaltra.

„Négy és fél órán keresztül ültünk a dugóban, és bizony beesteledett mire a szálláshelyünkre értünk, így szerdán nem is tudtam kimenni a csapathoz a pályára. Ha valaki eddig a budapesti dugókat szidta, az nem is tudja elképzelni, milyen az, amikor Isztambulban bénul le a forgalom. Csütörtök reggel óvatosságból korán keltünk, így a reggeli közlekedési káosz előtt kiértünk a pályára” – elevenítette fel első török kalandját a GP3-as sorozat egyetlen magyar versenyzője.

„Nagyon fel vagyok dobódva, hisz először vehettem fel az új sisakot és a ruhámat, és mindkettő nagyon tetszik. Túl vagyok már a versenyzői eligazításon, az autóm műszaki átadásán és a pályabejáráson, ami hatalmas élmény volt számomra. Egyrészt most éreztem meg azt a szintkülönbséget a pályán, ami a szimulátor és a televízió képernyőjén szinte észre sem vehető, másrészt a híres-hírhedt nyolcas kanyar élőben még izgalmasabb. Fantasztikus lesz majd az autóval áthajtani rajta. De az egész ring nagyon jó ritmusú, alig várom már a pénteki első tréninget” – lelkendezett a 19 éves versenyző.



Csütörtökön végig esett az eső, és a meteorológusok a pénteki napra is csapadékot jósolnak.

„Mivel eddig mindig jól mentem vizes pályán, akár ez az időjárás kedvező is lehet a sz ámomra. Az első szabadedzésen csak az lesz a feladatom, hogy megismerjem a pályát, és megtanuljam a vonalvezetését, míg délután már kezdődhet a komolyabb munka, az autó optimális beállítása, hisz ekkorra már fel lesz gumizva a pálya és sokkal tisztább is lesz az aszfalt” – fogalmazott Tamás.

Este valamennyi versenyzővel együtt részt vett az úgynevezett nyitópartin, de nem maradt sokáig, mert pénteken kipihenten szeretne nekirugaszkodni élete első GP3-as szabadedzésének.

1 komment

Címkék: magyar isztambul favaro tech1 kiss pál tamás; gp3; tomi;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr332880805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.05.06. 06:48:48

1) Örülök hogy visszakaptuk a régi blogot, az új csak első ránézésre volt jó.
2) A fotók közül hiányolom a sisak hátsó részét, az a legjobb.
3) Minek firkálok ide mikor legtöbbször magamban beszélek? :P
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása