HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hamilton: Vettel úgy dominál, mint anno Schumacher

2011.05.11. 13:01 Real Simon says

A Michael Schumacher ferraris korszakában látott dominanciához hasonlította Sebastian Vettel mostani menetelését Lewis Hamilton. A McLaren pilótáját aggasztja 34 pontos lemaradása, de nem adja fel.

Sebastian Vettel eddig majdnem tökéletes szezont produkál 2011-ben: az első négy versenyből négyszer megszerezte a pole pozíciót, háromszor (Ausztráliában, Malajziában és Törökországban) pedig győzött is. Egyedül Kínában lett második, éppen Lewis Hamilton mögött.

Vettel a lehetséges 100 pontból eddig 93-at szerzett, 34 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot Hamilton előtt.

„Harmincnégy pont nagyon komoly előny” – nyilatkozta a McLaren bajnoki reménysége a Daily Starnak. „Vettel csak kocsikázott Törökországban, nekem viszont apait-anyait bele kellett adnom, hogy valamelyest lépést tudjak tartani vele” – ismerte el Lewis.

„Nagyon hasonló a helyzet ahhoz, amikor Schumacher dominált az F1-ben, most Sebastian dominál: négy versenyen négy pole pozíciót szerzett, és majdnem mind a négyet megnyerte” – tette hozzá Hamilton.

Arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy Vettel akár már a szezon közepén bebiztosítja második világbajnoki címét, ahogy annak idején Schumacher tette 2001-ben, 2002-ben és 2004-ben, a McLaren reménysége azt felelte: „Nem félek attól, hogy ez megtörténhet, de benne van a pakliban. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy utolérjük és megelőzzük [a Red Bullt]”.


Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó (c) DPPI)

1 komment

Címkék: schumacher hamilton sebastian formula 1 lewis vettel f1; dominancia;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr782895519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2011.05.12. 09:48:44

Hát ha újabb olyan 5 év jön, mint a ferraris, akkor kezdhetem letölteni az Isaurát...
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása