HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Michelisz karnyújtásnyira a dobogótól Monzában

2011.05.15. 16:51 Real Simon says

Két küzdelmes futam után Michelisz Norbert a 4., illetve a 7. helyet szerezte meg a túraautó-világbajnokság monzai hétvégéjén. A Zengő Dension Team pilótája az első futam utolsó méterein vesztette el dobogós helyezését a portugál Monteiróval szemben. A második futamon a harmadik helyről egy koccanás miatt visszaesett a középmezőnybe, ahonnan a hetedik helyre tudott feljönni.

Látványos csatában a negyedik helyet szerezte meg Michelisz Norbert Monzában, a WTCC idei harmadik versenyhétvégéjének első futamán. A Zengő Dension Team pilótája sokáig a negyedik helyen haladt, majd a két Chevrolet-pilóta, Yvan Muller és Alain Menu kakaskodása után (melynek következtében Menu korlátnak rohant) feljött a harmadik helyre. Ezt a pozíciót őrizte az utolsó kanyarig, de a Parabolicából kijövet Tiago Monteiro szélárnyékból jobban ki tudott gyorsítani, így a célvonalon centikkel meg tudta előzni Micheliszt. A magyar autós hátránya pontosan 3 századmásodperc volt a leintéskor!
 
Negyedik helye révén Norbi a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésének első helyén végzett, és második BMW-s hétvégéjén márkatársai közül is a legjobb lett.

„Nem vagyok elégedett az eredménnyel. Két körrel a vége előtt a harmadik voltam, de aztán elkövettem egy hibát az Ascari sikánban és Tiago (Monteiro) pont mögém tudott érni. A Parabolicából kifelé jobb íven tudott fordulni, és bár próbáltam a célvonalig olyan gyors lenni, amennyire csak lehet, a végén 3 századdal lemaradtam. Jó csata volt, élveztem, de reménykedtem egy dobogós helyezésben”
- nyilatkozta Michelisz a verseny után.



A második futamot Michelisz a nyolcadik helyről kezdhette meg, de a verseny második felében rövid időre feljött a harmadik helyre. Ekkor azonban Monteiro meglökte versenyautóját, emiatt Norbi több helyet veszített. A hátralévő körök folyamán Michelisz a hetedik helyig tudott előrelépni, így összesen 18 pontot szerzett.

„Sajnos a hatodik-hetedik körtől ferdén állt a kormányom, valószínűleg nagyon erősen használtam a rázókövet. Nem volt jó a végsebességem sem. A harmadik helyig feljöttünk, aztán hátulról megpöcköltek egy kicsit... Monteiro bocsánatot kért, azt mondta, őt is meglökték hátulról, de ez nekünk nem sokat segít. A harmadik hely benne lett volna a pakliban”
- értékelte a második futamot a magyar pilóta.

Robert Huff és Yvan Muller révén mindkét futamon kettős Chevrolet-siker született. Az első versenyen a seatos Tiago Monteiro, míg a másodikon az Engstler-csapat BMW-jét kormányzó, dán Kristian Poulsen állhatott fel a dobogó alsó fokára.

A WTCC-sorozat következő versenyhétvégéjére a Hungaroringen kerül sor, június 4-én és 5-én.

A bajnokság állása 6 futam (3 hétvége) után:
1. R. Huff (GB) Chevrolet, 120 pont
2. Y. Muller (FRA) Chevrolet, 84 p.
3. A. Menu (CH) Chevrolet, 79 p.
4. T. Monteiro (POR) SEAT, 58 p.
5. G. Tarquini (ITA) SEAT, 52 p.
6. K. Poulsen (DK) Engstler BMW, 41 p.
7. T. Coronel (NL) ROAL BMW, 40 p.
8. Michelisz N. (H) Zengő BMW, 28 p.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr742905734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simon Péter EPI 2011.05.15. 19:57:13

Izgalmas futamok voltak, kár hogy nem lett Norbi dobogós. Azért láttam jó kedvetek volt a boxban :D
A Hungaroringen remélem benne lesz az első háromban.

Real Simon says 2011.05.16. 09:23:36

@Simon Péter EPI: Norbi azt mondta nekem, hogy a Hungaroringen nem a BMW lesz az első számú esélyes a győzelemre, de ott lehetnek közvetlenül a Chevyk sarkában. egy top 5-ös helyezéssel (kettővel) boldogok lehetünk itthon, de a pályaismeret sokat segíthet neki. A mezőny 3/4-e még nem járt a Hungaroringen, úgyhogy...
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása