HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hétvégén kezd a Lotus új technikai igazgatója

2011.05.16. 15:14 Real Simon says

Mark Smith személyében új technikai igazgatója van a Team Lotusnak. Smith korábban a Force Indiánál, a Red Bullnál, a Renault-nál és a Jordannél dolgozott, többször Mike Gascoyne irányítása alatt.

A Spanyol Nagydíjtól új technikai igazgatója van a Team Lotusnak. Mark Smith még januárban távozott a Force Indiától, de a szerződése nemrég járt le, ezért csak május közepén csatlakozhatott új csapatához.

Smith korábban a Renault egyik főtervezője volt (Tim Densham mellett), és ahogy akkor, most is Mike Gascoyne közvetlen felügyelete alatt fog dolgozni. Az angol szakember kinevezésével egy időben Gascoyne titulusa is megváltozik, utóbbi mostantól Chief Technical Officer (magyarul kb. technikai vezető, műszaki főnök) lesz a hinghami istállónál.

„Izgatottan várom az új kihívásokat, amelyeket a Team Lotus kínál számomra. Most először látogattam meg a gyárat és lenyűgözött, amit láttam, minden egyes részlegen” – nyilatkozta a Lotus honlapján Mark Smith.

„Pályafutásom során számos F1-es alakulatnál megfordultam, köztük a Jordannél, a Renault-nál, a Red Bull Racingnél és a Force Indiánál, és bárhol voltam, mindenütt sikerült nyernünk. [A Force Indiánál csak egy pole pozíciót sikerült elérnie – a szerk.] De bajnoki sorozatban nem sikerült futamot nyernem, ezért ez lesz az egyik legfontosabb célom a Team Lotusszal. Lenyűgözött, ahogy 2010-ben ez a kis csapat rövid idő alatt egy jól működő versenyautóval és profi módon működtetett csapattal állt elő. Ez akkor óriási fegyvertény volt, és mivel 2011-ben erre építettek, az alapok rendben vannak a hosszú távú sikerhez is” – jelentette ki az új technikai igazgató.

Szólj hozzá!

Címkék: igazgató kovalainen f1; mark; gascoyne lotus; trulli; team lotus; technikai; mike; smith;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr882908398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása