HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Megvan Kiss Pál Tomi első győzelme!

2011.05.22. 11:00 Real Simon says

Rajt-cél győzelemmel szerezte meg első GP3-as diadalát Kiss Pál Tamás Barcelonában. A Tech 1 Racing magyar pilótája a bajnokság éllovasát, Nigel Melkert utasította maga mögé.

Mindössze négy futamra volt szüksége Kiss Pál Tamásnak arra, hogy megszerezze első GP3-as győzelmét. A 19 éves miskolci autós a barcelonai első futamon nyolcadikként ért célba, ami a széria szabályai szerint (megfordítják az első nyolc sorrendjét) első rajtkockát jelentett neki a vasárnapi, második futamra.

A rajtrácsról négyen nagyon lassan tudtak elindulni, két autó állva maradt a pályán. A negyedik rajthelyen álló Nico Müller autójába hátulról belerohant a cseh Stockinger, aki keresztbe fordulva kiütötte a versenyből az egyik esélyes, Alexander Sims kocsiját. Emiatt a biztonsági autó vezette a mezőnyt az első négy körben,  méghozzá Tamással az élen, aki tökéletes rajtja után maga mögé utasította a holland Nigel Melkert, illetve Dean Smith-t.

Miután a safety car az ötödik körben kiállt, a magyar autós 8 tizedmásodperces előnyt tudott kiépíteni Melkerrel szemben, amit körről körre tartani tudott. A 16 körös futam végén megszületett a szenzáció: Kiss Pál Tamás megnyerte élete negyedik GP3-as versenyét!

Eddig ez a legnagyobb siker, amit magyar versenyző elért egy nemzetközi formaautós sorozatban.



GP3-sorozat, Barcelona. A 2. futam eredménye:
1. Kiss Pál Tamás (HUN) Tech1 Racing        31:08,280 perc (16 kör)
2. Nigel Melker (NL) RSC Mücke Motorsport  + 1,294 mp.h.
3. Dean Smith (GB) Addax Team                + 2,657"
4. Andrea Caldarelli (ITA) Tech1 Racing      + 4,055"
5. Mitch Evans (NZL) MW Arden                + 5,671"

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr592923171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tunde91 2011.05.22. 11:06:11

Újabb magyar fiú, a világ élmezőnyében.. :) Újabb magyar reménység! Hajrá Tomi! , csak így tovább! :)

Ragnotti 2011.05.22. 11:18:38

Gratulálok Tamásnak! Nagyszerű 20. születésnapi ajándék!

Sünmami 2011.05.22. 11:20:32

Csak remélni mertem, és alig hittem el hogy tényleg képes volt megcsinálni. Higgadtan, szépen, ügyesen + minden:))))))

gemby 2011.05.22. 14:15:20

egyébként az a cseh stockinger legyen inkább fülöp-szigeteki. :)

gemby 2011.05.22. 14:15:51

és persze szép volt tomi, egész miskolc büszke rád!

dp27 2011.05.23. 12:05:56

Kezdeném a végéről: tényleg ez a legnagyobb magyar formula-autós siker.
Én tavaly még nem tudtam hova tenni Tamás teljesítményét, mert bár jól szerepelt - az még nem mérvadó kategória (nekem). Ez a mostani siker mindenképp mérföldkő. Rendben van, h az első helyről indult, de ugyanez lett volna ha az edzésen első helyet szerez az első futamra. Az is "csak" meg kell nyerni... A második hétvégégéjére belerázódott a GP3-ba, nem volt gond a lelki teherrel, és most már tudja, h itt is képes rá.
És még valami: szerencséje is csak a legjobbaknak van. Arról nem beszélve, hogy rögtön élt az első adódó lehetőséggel. Bárcsak Michelisz Norbi ide vonatkozó "rátája" is hasonló eredményeket mutatna...
Tamásnál meg meglátjuk, hogy mennyire lesz erős, h a dobogón legyen folyamatosan.
Remélem Favaro még jobban fogja "verni" a csapatfőnök fejét,h mindig a legjobb technikát adja Tamás alá.
Hajrá Miskolc!

Real Simon says 2011.05.23. 12:11:11

@dp27: peti, szinte mindennel egyetértek, amit leírtál. Tomi csapattársai, Caldarelli és Vainio gyengébbnek mutatkoztak a téli teszteken, de a versenyeken már nagyon erősek voltak, főleg az olasz. Nagyon fontos lehet, hogy Tomi szerezte meg az első győzelmet idén a Tech1-nek, és mostantól tényleg a menedzseren a sor, hogy a csapat a legjobb szerelőit állítsa Tamás mögé.
Ezért mondtam elejétől fogva, hogy nem kell szeretni Favarót, elég, ha profin végzi a dolgát... Hajrá, magyarok! (Még mindig alig hiszem el, hogy ez sikerült...:))

dp27 2011.05.26. 12:54:35

@Real Simon says: Tudomásul kell vennünk, hogy kis ország vagyunk a motorsportok terén is. Mondjuk véleményem szerint arányában véve több a tehetség a technikai sportokban mint pl. a sokat "futtatott" futballban... Jó menedzser nélkül lehetetlen hosszabb távon sikereket elérni. Talma esete jó példa. Sajnos. Véleményem szerint még mindig Moto2 versenyző lehetne ha Favaro még mindig menedzseli. A Tech1-nek fontosak voltak a pontok, a dobogó, de azért egy győzelem gyökeresen más... Abból csak egy van versenyenként és az év végén is. Tamás úgy tűnik tehetséges, és megvan hozzá a kellő agresszivitása és önzése is. Kíváncsi vagyok, hogy fog-e jobb technikát kapni...? Meg arra is, hogy hol végez év végén, és arra is, hogy tud-e majd továbblépni. Az már nagyon "zsebbenyúlós" történet lenne.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása