HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Betiltaná a kerékcserét piros zászlónál a Pirelli

2011.05.30. 16:20 Real Simon says

A Pirelli motorsportfőnöke megtiltaná, hogy a csapatok kereket cseréljenek piros zászló hatálya alatt, ahogy Monacóban történt. Paul Hembery szerint a kopott gumik kitartottak volna a verseny végéig, ami jobb reklám lett volna a gyártónak, és izgalmasabb verseny a rajongóknak.

Úgy látszik, nem én voltam az egyedüli, aki meglepődött azon, hogy  piros zászló hatálya alatt engedélyezték a kerékcserét az F1-es autóknak, amikor az új rajtra vártak a rajtrácson Vitalij Petrov és Jaime Alguersuari balesete után.

Újabban a szabályok megengedik a kerékcserét, de régebben csak kisebb módosításokat lehetett ilyenkor végrehajtani a kocsikon, mint pl. az első szárny dőlésszögének állítása, vagy a melegítőpaplanok használata a kerekek hőfokon tartására. Lewis Hamilton McLarenjének hátsó szárnya „lógott”, nem kérdéses, hogy engedni kellett a megjavítását. A kopott gumik azonban (pl. Sebastian Vettel Red Bullján) nem, vagy csak nagyon kis mértékben jelentettek biztonsági kockázatot.

„Megértem, hogy vannak, akik a biztonság miatt aggódnak, de én sokkal inkább a rajongók szemszögéből közelítem meg ezt a kérdést
” – nyilatkozta Hembery az Autosport magazinnak.

„Egy csomóan átkiabáltak nekem  a kikötőnél a hajókról, azt kérdezték, miért engedték, hogy kereket cseréljenek? Ez valamit elvett a versenyből [az izgalmaiból], és a nagy kérdés azt maradt, vajon végigbírták volna-e? Mi is ezt kérdeztük, amikor csak hat kör volt hátra: vajon Sebastian gumijai kibírják, mielőtt elkezdenének leépülni?”

„Nem teljesen értjük a szabályokat, lehet, hogy meg kellene kérdeznünk a csapatoktól, miért gondolják úgy, hogy engedni kell a kerékcserét?” – tette fel a költői kérdést Hembery. „A versenytáv, az versenytáv, nem lett hosszabb a verseny. Talán bennem van a hiba, de nem értem, miért engedték nekik a kerékcserét.”




„Az előzés luxuscikk ezen a pályán, ezért a stratégiai vetület, az egy-, két- vagy háromkiállásos taktika extra izgalmakat tehet a versenyhez. Szerintem kár, hogy megengedték, hogy a piros zászló alatt cseréljenek, mert [az első három helyen futó Vettel, Alonso és Button] mindannyian más stratégián voltak, a gumijaik eltérő kopási fázisban voltak. Emiatt sajnos nem láthattuk az izgalmas stratégiai játék végkifejletét” – állapította meg a Pirelli vezetője.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr82943683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.05.31. 05:49:51

Jogos. Én személy szerint szét izgultam magam amiatt hogy Vettel gumijai kibírják a végéig és tudomásom szerint saját akaratából vállalta be hogy végig megy. Necces volt nagyon, és most már nem tudjuk meg hogy mi lett volna "ha", de próba szerencse. Vagy durrrrrrrr........
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása