HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Jövőre is lesz WTCC a Hungaroringen – ígéri a sorozat főnöke

2011.06.04. 20:58 Real Simon says

2012-ben is ellátogat a Hungaroringre a túraautó-világbajnokság mezőnye – jelentette be Marcello Lotti, a WTCC főszervezője szombaton, Mogyoródon. Az SzC_blog úgy tudja, előbb meg kell állapodni a magyar szervezőkkel, ki fizeti be a jogdíjat.

A WTCC Bernie Ecclestone-ja, Marcello Lotti is megjelent a Chevrolet sajtótájékoztatóján a Hungaroringen. A sorozat főszervezője újságírói kérdésekre válaszolva kifejtette: az FIA-nak és a túraautó-vébének nagy szüksége van Afrikára, ezért jövőre visszatérnek Marokkóba, amelynek áprilisra tervezett, idei versenyeit a feszült belpolitikai helyzet miatt kellett lemondani.

Marrakes helyett Mogyoród ugrott be, így vendégeskedhet most nálunk a túraautós mezőny. Lotti úr egy további kérdésre azt válaszolta: „A Hungaroring is része lesz a jövő évi versenynaptárnak. Tegnap egy ilyen tervezetet nyújtottunk be az FIA-nak [a Barcelonában ülésező Motorsport Világtanácsnak, amely minden szakág versenynaptárát elfogadja, vagy elutasítja – a szerk.].”

Lotti úr arról is beszélt, hogy a WTCC szervezői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy új gyártóval, amely 2012-től belép a sorozatba. A főnök szerint „Néhány nap múlva konkrét bejelentéssel fogunk előállni, de annyit elárulhatok, hogy már folyik az új modell homologizációja az FIA-nál”.

Az SzC_blog úgy tudja, hogy a Ford lesz az új beszálló.
Ezzel a világbajnoki sorozatban háromra nő a gyári támogatással induló istállók száma (Chevrolet, Volvo, Ford), míg a BMW és talán a SEAT privátcsapatokkal képviselteti magát.


Marcello Lotti (jobbra) elégedett a magyar szervezők munkájával és a szombati látogatottsággal, 2012-ben is visszahozná a WTCC-t Mogyoródra

Szólj hozzá!

Címkék: bejelentés wtcc hungaroring; ecclestone; marcello lotti; főszervező; főnök;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr322957488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása