HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Elverte Pérezt a GP2-es menő a Ferrari-teszten

2011.09.16. 15:00 Real Simon says

A Ferrari Driver Academy program keretében Sergio Pérez és az olaszok támogatásával induló GP2-es menő, Jules Bianchi is tesztelte a 2009-es Ferrarit Fioranóban. Bianchi négytizeddel megverte az F1-es újoncot.


Sergio Pérez (MEX) Ferrari F60, Fiorano, FDA teszt (Fotó (c) Ferrari)

Szerdán és csütörtökön a Ferrari tesztpályáján, Fioranóban vezethetett először Formula-1-es Ferrarit a Sauber pilótája, Sergio Pérez. A mexikói újonc 46 kört tett meg a 2009-es F60-nal, legjobb ideje 1:00,650 perc volt.

Pérez után a Ferrari francia protezsáltja, Jules Bianchi vette át az F60 kormányát, és 70 kör alatt 1:00,213-as időt ért el, 0,437 másodperccel jobbat, mint a Sauber F1-es pilótája.

„Nagyon különleges nap volt. Szeretném megköszönni a Ferrarinak, hogy a lehetőséget biztosított a fejlődésre és a tanulásra, ami különösen azért értékes, mert [idény közben] nagyon keveset tesztelhetünk. Mindig arról álmodtam, hogy egyszer Ferrarit vezethessek. A karrierem szempontjából fontos, hogy egy ilyen tapasztalt istállóval is gyakorlatot szerezzek, amely másképpen végzi a dolgát [mint a Sauber]” – jelentette ki a tesztelés után Pérez. 

Sergio a kétnapos tréning alatt a Ferrari versenyszimulátorát is kipróbálta, amiből egyesek arra következtetnek, hogy 2012 végén a mexikói veheti át Felipe Massa helyét a Scuderiánál.

„Azt gondolom, még bőven van lehetőség a javulásra ott, ahol most vagyok [a Saubernál], rövid távon ez a célom. Lehetetlen előre megmondani, hogyan alakulnak a dolgok. Az az álmom, hogy világbajnok legyek, és szép lenne, ha ez egy ilyen csapattal [mint a Ferrari] valóra válna” – tette hozzá a mexikói.


Jules Bianchi (FRA), Ferrari Driver Academy, Fiorano, 2011 (Fotó: Ferrari)

Bianchi idén harmadik lett a GP2-sorozatban, a francia Romain Grosjean és az olasz Luca Filippi mögött. A következő F1-es vezetési lehetőség a szezon végi Young Drivers Testen, Abu Dzabiban kínálkozik majd a francia tehetség számára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr663231944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása