HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Force India a Szaharában? Nem: a Sahara a Force Indiában!

2011.10.12. 20:12 Real Simon says

Újabb tulajdonos- és névváltáson esett át a Force India istálló. A száguldó cirkusz legtöbb korábbi tulajdonossal bíró csapata mostantól Sahara Force India F1 Teamként szerepel majd.


Adrian Sutil, Force India F1 Team, Belga GP, Spa-Francorchamps (Fotó: Active Pictures)

Mégsem csiripeltek olyan nagy hülyeséget a verebek a Japán Nagydíj előtt, ami miatt Vijay Mallya, a Force India tulajdonos-csapatvezetője külön sajtónyilatkozat kiadására kényszerült. Mallya ebben elmagyarázta, milyen büszke arra, hogy "feltette Indiát a Formula-1 térképére", és hogy esze ágában sincs eladni a csapatot. 
 
Ma hivatalosan is bejelentették, hogy dr. Mallya eladta a kevében lévő 85%-os részvénycsomag felét a Sahara India Pariwar nevű vállalatnak. Vijay Mallya és a vállalat tulajdonosa, Roy Sahara így mostantól a részvények 42,5%-ával bír fejenként, míg a maradék 15% a holland Michiel mol családjának kezében maradt.
 
Egy istálló sem ment keresztül annyi tulajdonos- és névváltáson a száguldó cirkusz történetében, mint a Force India. A történet Jordan néven kezdődöt 1991-ben, majd Eddie Jordan a csőd elől menekülve 2005 elején eladta a csapatot a Midland cégcsoportot képviselő Alex Shnaidernek. Az orosz származású, de Kanadában élő olajmágnás 2006-ban továbbadta a gárdát Michiel Molnak, amely 2007-től felvette a Spyker nevet. 2008-ban aztán érkezett Mallya, aki Force Indiára keresztelte át a gárdát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr93298405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása