HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Mansell volt bajnokcsapata nem indul az Indycarban

2011.12.06. 09:11 Real Simon says

Pénzhiány miatt nem vesz részt a 2012-es szezonban az Indycar-sorozat egyik legsikeresebb csapata, a Newman/Haas Racing. A Carl Haas és Paul Newman által alapított istálló olyan kiváló pilótákkal szerzett bajnoki címeket, mint Nigel Mansell, Mario és Michael Andretti, Cristiano da Matta, vagy Sébastien Bourdais.

 

Nigel Mansell 1993-ban az Év újonca cím mellé a bajnoki címet is begyűjtötte a Newman-Haas Lola-Cosworth-szal

 

A jelenlegi gazdasági helyzet nem teszi leetővé, hogy a Newman/Haas Racing részt vegyen az együléses versenysorozatban” - jelentette ki az alapító, Carl Haas a csapat sajtóközleményében.

 

A Newman/Haas 1983 óta minden szezonban indult az Indycar (később CART) sorozatban, fennállása 29 éve alatt nyolc egyéni bajnoki címet szerzett. Mario Andretti 1984-ben szerezte meg az első trófeát, amit 1991-ben fia, Michael Andretti, 1993-ban Nigel Mansell, majd 2002-ben a brazil Cristiano da Matta követett. A későbbi Toro Rosso F1-es pilóta, Sébastien Bourdais 2004-től megszakítás nélkül négyszer hódította el a bajnoki koronát. A gárda 107 futamgyőzelemmel és 109 pole pozícióval benne van a sorozat három legsikeresebb csapata között.

 

Nagyon szomorú bejelentés ez a motorsport egészére nézve. A Newman/Haas volt az egyik legjobb csapat, amelynél valaha vezettem” - mondta da Matta. A gárda idén a katalán Oriol Serviával, illetve az amerikai James Hinchcliffe-fel képviseltette magát az Indycarban, Serviá negyedik lett a bajnokságban. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr943442276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2012.04.24. 20:23:15

Amikor meghallottam ezt a hírt engem is nagyon elszomorított.
De szegény Paul Newman is sztem forgott a sírjában.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása