HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Megnevezte Räikkönen csapattársát a Lotus Renault

2011.12.09. 11:09 Real Simon says

Két év után jövőre újra lesz francia F1-es pilóta a mezőnyben, miután a Lotus Renault GP Romain Grosjeant nevezte meg Kimi Räikkönen csapattársaként. A GP2 bajnoka két évvel ezelőtt már részt vett hét futamon, szintén a Renault-val.

 


Romain Grosjean a GP2 bajnokaként tér vissza a száguldó cirkuszba 2012-ben

 

Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Timo Glock, Giorgio Pantano, Nico Hülkenberg és Pastor Maldonado után újabb GP2-es bajnok, Romain Grosjean is megtalálta az útját a száguldó cirkuszba. A Lotus Renault GP, amely jövőre már Lotus Grand Prix néven indul az F1-ben, a francia versenyzőt nevezte meg Kimi Räikkönen csapattársaként.

 

Grosjean 2000-ben kezdte pályafutását gokarttal, 2003-ban váltott formulaautókra. Az azóta eltelt időben a francia hét bajnoki címet zsebelt be, köztük a Formula-3 Euroszéria (2007), a GP2 Ázsia-sorozat (2008, 2011), az AutoGP-sorozat (2010), idén pedig a GP2 fősorozat bajnoki koronáját. A GP2-ben öt futamgyőzelemmel lett bajnok az ART GP színeiben.

 

Romain egyébként már túl van az F1-es bemutatkozásán, 2009-ben kilenc nagydíjon indult a Renault-val, a szezon közben kirúgott Nelson Piquet Jr. helyetteseként. Az akkor még éretlen fiatal pilótát menedzsere (egyben a Lotus Renault csapatfőnöke), Eric Boullier 2010-ben visszaküldte a GP2-be, hogy tanuljon, fejlődjön még.

 

A Lotus Renault döntése azt jelenti, hogy Vitalij Petrov – aki az Abu-dzabi Nagydíj után nyíltan kritizálta a csapatot – és Bruno Senna új istálló után nézhet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr753450256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PRMaya 2011.12.12. 20:41:47

Nem rossz a srác, bár jobban örültem volna, ha megtartják Petrovot. :)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása