HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Meglepetés: Petrov váltja Trullit a Caterhamnél!

2012.02.17. 13:00 Real Simon says

Azonnali hatállyal Vitalij Petrov veszi át Jarno Trulli helyét a Caterham F1 -es csapatánál – jelentette be az istálló pénteken. Meglepőnek tűnhet a döntés, de ha visszaolvassuk az elmúlt hetek híreit, az orosz pilóta többször utalt rá, hogy még nem adta fel a reményt a 2012-es visszatérésére. Csapattársa Heikki Kovalainen lesz.
 
 
Érdemei elismerése mellett felmentették Jarno Trullit az eddig Team Lotusként ismert Caterham F1 Teamnél betöltött versenyzői állásából. A veterán olasz helyét az orosz Vitalij Petrov veszi át, akit tavaly kirúgtak a Renault-tól (mostani nevén Lotus F1 Team), annak ellenére, hogy a melbourne-i idénynyitó futamon dobogóra állhatott, és ezen kívül is több erős versenyt futott. 
 
Trulli menesztése egyúttal azt is jelenti, hogy 1970 óta – vagyis 42 év után – először olasz pilóta nélkül kezdődik a száguldó cirkusz idénye.
 
Tony Fernandes csapatfőnök köszöntötte Petrovot a fedélzeten, egyúttal megköszönte Trulli fejlesztői munkáját, amit az elmúlt két évben végzett. „Meg szeretném köszönni Jarnónak azt a pótolhatatlan munkát, amelyet a csapat stabilizálása, illetve továbbfejlesztése érdekében 2009 vége óta elvégzett. Amikor hozzánk igazolt, Jarno pontosan tudta, hogy nálunk teljesen más körülmények várnak rá, mint amihez addig hozzászokott. Miután megkapta a szükséges technikát, amire vágyott, ragyogó eredményeket ért el. Hihetetlen, természet adta tehetség a volán mögött, amit a Formula-1 statisztikái mindig tanúsítani fognak. Most azonban elérkezett az idő, hogy új fejezetet nyissunk a csapat életében – és Vitalij a megfelelő ember, hogy ebben segítségünkre legyen” – fogalmazott a csapatvezető. 
 
Miután összeszedte a pilótaüléshez szükséges pénzt, Petrov is megköszönte a lehetőséget a csapat vezetőinek. „Köszönettel tartozom a csapat vezetőinek, amely egyszerre mutatkozott be velem a Formula-1-ben, hogy bizalmat szavaztak nekem. Az a szellemiség és elszántság, amely Tonyból és az egész csapatból árad, máris megfertőzött. Megtisztelve érzem magam, hogy segíthetek a csapatnak abban, hogy 2012-ben és azután elérje a céljait. Egész télen keményen edzettem, így készen állok arra, hogy vezessem a kocsit.”
 
Az orosz versenyző üléspróbáját már pénteken megtartották a Caterham székhelyén, Hinghamben.
 
Az első F1-es Orosz Nagydíjat 2014 nyarán rendezik meg, Szocsiban.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr704123831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B Dániel · http://szaguldocirkusz.blog.hu/ 2012.02.17. 16:17:51

ugyan Petrov nagyon szimpatikus nekem, úgy gondolom ennek a csapatnak pont egy Trullira volt szüksége, aki elegendő tapasztalattal, és teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy az autót végre "kiszakítsák" a sereghajtók közül. (Szerintem az évek alatt látható kisebb nagyobb fejlődések is nagy részben neki köszönhetőek/na meg persze Mike-nak/).

De ha már így alakult.. Hajrá Petrov! Sok-sok pontot a csapatnak!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása