HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Button DTM-Mercedest, Hill VW Sciroccót vezet Brands Hatch-ben

2012.05.16. 10:00 Real Simon says

Jenson Button fogja vezetni a Mercedes „versenytaxiját” ezen a hétvégén, a Német Túraautó Bajnokság (DTM) harmadik futama előtt. A legendás Brands Hatch-i pályán rendezik a Volkswagen Scirocco-kupa betétversenyét is, ahol a britek több egykori F1-es pilótája, köztük Damon Hill, Mark Blundell és Martin Donnelly is ringbe száll. 
 

A bajnoki éllovas Gary Paffett tanácsaira is számíthat Jenson Button a Mercedes DTM "Race Taxi" vezetése előtt. Remélhetőleg nem így vágtat át a rázóköveken...
 
A McLaren-Mercedes F1-es pilótája, Jenson Button fogja vezetni a Mercedes DTM Race Taxit, amellyel rendszerint híres autóversenyzők mutatják meg más hírességeknek, milyen érzés (technikai értelemben) a világ legfejlettebb túraautójában ülve körözni egy versenypályán.
 
Buttonnak mclarenes csapattársa, Gary Paffett magyarázza el a DTM-es Mercedes AMG C-Klasse vezetésének fortélyait, sőt, a 2005-ös DTM-bajnok be is ül Jenson mellé az anyósülésre, egy tiszteletkör erejéig. 
 
„A Brands Hatch-i azon pályák egyike, ahol fiatalabb koromban az első versenyttapasztalataimat gyűjtöttem. Rengeteg kellemes emléket szereztem itt a Formula Fordban, a Formula Ford Fesztiválon (amit Jenson 1998-ban megnyert – S.I.), illetve a brit Formula-3-as bajnokságban (amelyben harmadik lett 1999-ben). Ez a világ egyik legnagyszerűbb versenypályája, amely sugározza magából az autósport történelmét. Remélem, hogy a csapattársam, Gary [Paffett] nemcsak megőrzi a bajnoki vezető pozícióját, hanem sikerül újabb futamot nyernie” – mondta Button a Mercedes sajtóközleményében. 
 
A Volkswagen Scirocco Cup a DTM legnépszerűbb betétversenye, a futamot rendező országból meghívott sztárpilótáknak is köszönhetően (Fotó: Volkswagen)
 
Brands Hatchben rendezik a DTM betétfutamának számító Volkswagen Scirocco-kupa harmadik versenyét is, amelyen legendás egykori brit és ausztrál F1-es pilóták is részt vesznek. Az autósport-folklórban csak „Rat Pack”-ként (kb. „patkánycsorda”) emlegetett hatosból Damon Hill vitte a legtöbbre, aki 1996-ban Formula–1-világbajnok lett a Williamsszel. Rajta kívül egy Scirocco R-Cup volánja mögé ül még Mark Blundell (61 GP – Brabham, Ligier, Tyrrell, McLaren), Martin Donnelly (13 GP – Lotus), Julian Bailey (7 GP – Tyrrell és Lotus), valamint Perry McCarthy (csonka szezont ment 1992-ben az Andrea Modával) is.
 
Az 1996-os F1-es világbajnok, Damon Hill 51 évesen sem tud nemet mondani egy izgalmasnak ígérkező, kerék-kerék elleni csatára. Brands Hatch-ben ő is Sciroccóba pattan (Fotó: VW)
 
Tovább színesíti a mezőnyt David Brabham, aki a háromszoros ausztrál világbajnok, SirJack Brabham legkisebb fia. David 24 GP-n vett részt 1990-1994 között, majd 2009-ben megnyerte a Le Mans-i 24 órást a Peugeot gyári csapatával.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr364516138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

simon weber 2012.05.16. 12:32:36

Sajnos a DTM versenyeit a kis Brand Hatch-i körön rendezik. A fel palyat kihagyjak, ez kb olyan mintha a Hungaroringen a paddock mögötti összekötö uton menne vissza a mezöny a celegyenesre rafordito kanyarra.

Real Simon says 2012.05.16. 13:47:11

@simon weber: Így igaz, az Indy-pálya nem egészen Brands Hatch, pont a lényeg marad ki belőle! De ha a DTM-nek így jó... Azért jó kis versenyek szoktak ezek lenni, pláne - ha ahogy tavaly - esik az eső! ;-)

simon weber 2012.05.16. 14:53:34

Feldobtam egy par sort a nemsokara megjelenö könyvemböl. Tul reszletes infok nincsenek, mert a DTM csak egy kis szeletet kepzi a könyvnek. De talan vannak benne erdekes dolgok.

A reszletek itt vannak:

www.f1grandprix.blog.hu
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása