HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Részesedés ajándékba: Megvan az F1 első női csapattulajdonosa!

2012.05.16. 14:40 Real Simon says

Peter Sauber átengedte a Sauber-csoport részvényeinek egyharmadát Monisha Kaltenbornnak, a Sauber F1 Team ügyvezető igazgatójának. Pénzmozgás nincs a háttérben: Kaltenborn ajándékba kapta a részesedését. A száguldó cirkusz első női csapatvezetőjét így immár csapattulajdonosként is tisztelhetjük.
 
Monisha Kaltenborn 1998 óta dolgozik Peter Sauber csapatánál, mostanra kiérdemelte a részesedését (Fotó: Sauber F1 Team)
 
A mai nappal Monisha Kaltenbornnak adta át a Sauber Group részvényeinek egyharmadát a csapatalapító-tulajdonos, Peter Sauber. Sauber úr a folyamatossággal magyarázta döntését, ami arra utalhat, hogy a jövőre 70 éves csapatfőnök nyugdíjba vonulására készül. 
 
„Amikor a BMW 2009 végén kivonult a Formula–1-ből, Monisha Kaltenborn kulcsszerepet játszott a csapat túlélésében, azóta pedig kiválóan dolgozott ügyvezető igazgatóként. Az, hogy átengedtem neki a Sauber-csoport tulajdonrészének egyharmadát, fontos döntés a folyamatosság fenntartása érdekében. Azt szeretném, ha a vállalat vezetése hosszú távon úgy működne, ahogy elképzeltem.  Monisha Kaltenborn, valamint a fiam, Alex – aki 2010-ben csatlakozott hozzánk marketing-igazgatóként, és azóta szintén az igazgatótanács tagjvá vált – osztják ezt a törekvésemet. Ez azt jelenti, hogy pozitív jövőképet adhatunk a Sauber-csoport minden dolgozója számára” – fogalmazott a csapat sajtóközleményében Peter Sauber
 
Monisha Kaltenborn, aki egyharmados tulajdonrészével a Formula-1 első női csapattulajdonosává válik, nagyra értékeli a csapatalapító bizalmát: „Számomra ez a bizalom legmagasabb lépcsőfoka, mindent el fogok követni, hogy méltó legyek rá.”
 
A Sauber F1 Team 2010-ben a Hungaroringen ünnepelte a csapat 300. GP-részvételét. Középen, a tábla mögött Peter Sauber és Monisha Kaltenborn
 
Kaltenborn a Sauber korábbi társtulajdonosa, a Fritz Kaiser Group révén csöppent bele az F1-es csapat irányításába, 1998-ban. Két évvel később a jogi osztály vezetője lett, majd Peter Sauber 2010-ben ügyvezető igazgatóvá nevezte ki. Munkája révén azóta nagy tiszteletet vívott ki magának az F1 világában, a csapaton belül és kívül egyaránt.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr864517524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SJoli 2012.05.16. 15:49:13

Nagyon jó,lényegre törő a cikk. Tájékoztat,és szórakoztat, magas szakmai szinten.

simon weber 2012.05.16. 16:49:05

Egyebkent ez a Fritz Kaiser dolog erdekes volt. Ez a lichtensteini üzletember a Dietrich Mateschitz-cel egyodöben szerzett tulajdonreszt. Kaiser – aki egyébként az ügyvezető igazgatói volt - feljahtotta a Petronast, amely a csapat főtámogatója lett. A maláj olajvállalat még motorgyárat is alapított a Sauber számára, amelynek vezetésével a japán Osamu Gotot bízták meg. Az Ázsiában 1998-ban bekövetkező gazdasági válság megölte a nagyszabású programot és maradtak a Petronas névbe bújtatott Ferrari V10-sek. Kaiser nemsokkal azelött szallt ki, hogy Mateschitz összerugta a port Sauberrel Enrique Bernoldi nem alkalmazasan.

simon weber 2012.05.16. 17:48:37

Egyebkent nem lepödnek meg ha Abramovics ratenne a kezet a csapatra... A labat mindenestre mar betette a Sauberhez...

Real Simon says 2012.05.17. 09:14:30

@simon weber: A Sauber a jelenlegi formájában, Peter Sauber irányítása alatt még mindig a tisztaságot, a "fontolva haladást" és a versenyzés szeretetét képviseli az F1-ben. Rajtuk kívül csak a Williams ilyen. Ha Abramovics valóban betenné a lábát a csapathoz, biztos, hogy megváltozna a szemlélet is. Talán ezért nevezte ki Herr Sauber Kaltenbornt a csapat élére, hogy úgy vezesse a csapatot, ahogy ő elképzeli - és ne úgy, ahogy az orosz mágnás akarná.

simon weber 2012.05.17. 09:24:31

@Real Simon says: Reméljük igazad lesz! Az orosz vonal erősödésének nem örülnék a Forma-1-ben. Sauber nagyon abba akarja hagyni, amit nem értek, hogy a két gyerek miért marad ennyire távol a Forma-1-től. Sokan nem tudják, de Peter Sauber testvére szélsőbalos terrorista volt és 1975-ben Kölnben egy lövöldözés során ölték meg a német rendőrök.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása